Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vettem az Arkadban 2db ancit...

Vettem az Arkadban 2db ancit meg 1 honapja azok ra egy nappal megdoglottek plusz megdoglott utana 2 pancelosharcsa es 2 rozsalazac es a neonok szintelenek es ilyen feher bogyok vagy nemtommik vannak rajtuk. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Sos varom a valaszokat

2015. ápr. 14. 20:41
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
De en azt olvastam hogy ha mar pottyosek a halak akk mar szinte menthetetlen. Egyebkent mar meggyozodtem h darakor a betegseg
2015. ápr. 15. 20:13
 12/27 A kérdező kommentje:
Tudtok jo Allatkereskedest?
2015. ápr. 15. 20:21
 13/27 anonim ***** válasza:
Hol olvastad ezt a marhaságot, h mikor már megjelentek akkor nem lehet gyógyítani? Amíg nem jelenik meg addig a betegséget se lehet diagnosztizálni. Leírtam, h a legkönnyebben gyógyítható betegség. Melyik része nem világos? Még gyógyszer se kell hozzá. Ha erre nem vagy képes, h a mostani halaid megpróbáld megmenteni, ami simán sikerülne akkor nem való neked élőlény, kezdj el bélyegeket gyűjteni...
2015. ápr. 15. 20:29
 14/27 anonim ***** válasza:
Tesóm 60 sügeréből legalább 20-30-an megjelentek a pöttyök, az előbb leírt módon mindent meggyógyítottuk a többin meg se jelent. Szerinted kockáztatta volna a z állományát, ha nem lenne elég a só? Szerinted meg gyógyíthatatlan...
2015. ápr. 15. 20:37
 15/27 A kérdező kommentje:
Nyugivan. Es ha nincs futom?
2015. ápr. 15. 21:00
 16/27 anonim ***** válasza:
Akkor halak helyett először arra gyűjts, anélkül felesleges belekezdeni az egészbe. Valószínű ezért kaptak darakórt is, a hideg víz stresszeli őket, bárhol vehetsz halat, ha nem biztosítod a megfelelő hőmérsékletet akkor előbb utóbb megint betegek lesznek.
2015. ápr. 15. 21:11
 17/27 A kérdező kommentje:
de a vizuk 23-24 fok
2015. ápr. 15. 21:14
 18/27 anonim ***** válasza:

Működik hőfok emelés nélkül is, csak úgy lassabban kelnek ki a paraziták, lassabban fakad ki a burok, tovább "rágják" a halakat, a burok védelme alatt.

Az igássághoz tartozik, hogy a darakór csak legyengült halakon telepszik meg, egy kereskedésből elhozott halat gatyába rázni jó körülmények között pár nap, utána egy erős immunrendszerű halon már nem tud megtelepedni a parazita, a megfelelő nyálka termelés hatékony ellene.

Elsőre azt nézesd át, alkalmas-e az akváriumod halaknak, megfelelően indítottad, gondoztad, jó-e a technika, totál felesleges halat venni, ugyanígy elpusztulhat.

2015. ápr. 15. 21:49
 19/27 anonim ***** válasza:
Persze vannak kivételek, példa öreg halakon első ami kiüt az a darakór, vagy a hasvizkór, szinte minden akváriumban jelen van.
2015. ápr. 15. 21:51
 20/27 A kérdező kommentje:
Es ha kipuszulnak. Mert megint egy megdoglott akk utana mennyire fertotlenitsem es hogy?
2015. ápr. 15. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!