Miért lesz büdös a víz a műgyantától 3 óra után?
Én úgy tudom, hogy kevés már a vadi új gyanta, regeneráltak forognak a körbe, te is valószínűleg olyat kaptál, amit már valaki használt.
Ha marad benne szerves hulladék, majd az vizet kap akkor ereszthet bűzt, példa sóderes, vagy kvarchomokos akváriumoknál elég ha belenyomod az ujjad a talajba, majd kihúzod, és már érzed a bűzt, tehát nem kell sok hozzá.
Próbáld meg átszellőztetni, ha nem múlik el a szag attól van gond, ha minden igaz záptojás szagot éreztél, én bele szoktam keverni az aljzatba, akkor van ilyen szag, a halaknak nem lett még baja.
Az viszont tény, hogy el kell a szagnak múlni, ha vegyszer szagot érzel az más! regenerálási hiba, szólj a boltnak akitől vetted.
"Ha marad benne szerves hulladék"
ezt úgy értem, hogy van aki az akváriumba lágyít, ezzel meg kicseszik a többiekkel, tehát csak simán betesz egy szűrőt az akváriumba, némi számolgatás után gyantával, így lesz benne szerves hulladék.
Ha vegyszer szaga van akkor az teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!