45 literes akváriumba mennyi időnként kell vizet cserélni? Állott vagy friss víz? Milyen vízkezelöszerek használata kötelező? Hány hal lehet benne?
Szia!
Nekem is 45 L-es aksim van. Nekem van benne kb 9-10 halacska. Olyan kisebbek. Nem tudom mindnek a nevét, de mind békés el vannak együtt. molli, szifó, platti, valami rózsás nem tudom mi a neve meg egy harcsaféle szürke a teste és narancssárga az uszonya. Van benne vízmelegítő, szűrő-levegőztető meg világítás. Anti klórból keveset kell bele tenni, kevesebbet ami írva van. Abból az algopirin kinézetű tablettától 2-t tegyél bele. Én úgy szoktam lecserélni a vizet, hogy kb 1/4-et kiveszek az aksiból a többi kiöntöm és feltöltöm csapvízzel és amit kivettem azt vissza öntöm. Nekem így javasolta egyik ismerősöm, ő régóta halazik és azt mondta így a legjobb. Nekem sok növény van benne meg ezek a halak nem eszik a növényt így gyorsan nő. Valahonnan csigák is jöttek, pedig eddig nem voltak :D Biztos a növénnyel kerültek ide. Úgy az egészet kitakarítani kb fél évente szoktam, de részleges vízcserét lehet csinálni havonta is, leveszed negyedét-felét és teszel bele sima csapvizet. Vagy azt is lehet (az biztonságosabb) hogy engedsz egy vödörbe vizet ott hagyod 1-2 nap és utána cseréled ki.
Hetente a 30%-át érdemes cserélni. Néhány órát pihenteted a vízet és már töltheted is be. Nagy hibát nem követhetsz el, ha Sera Aquatan-t használsz, de főként akkor kell vízkezelő, ha nincs időd pihentetni a vízet.
Metilénkéket vízcserénél felesleges használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!