Darakór tüneteit fedeztem fel egy bettámon, hogy kezeljem ki?
30 literben van, 200l/órás szűréssel, fűtéssel.
Ma észrevettem hogy a két mellúszóján nagyon apró fehér pöttyök vannak, de csak ott.
Sót tettem a vízbe, majd megemeltem a hőfokot. Vegyszerezni nem szeretném.
Meddig hagyjam így, és milyen gyakran cseréljem a vizet? Ha már nem látszanak a tünetek, milyen utókezelés szükséges?
Első válaszoló a darakór, és a hőfok annyiból függ össze, hogy előbb kelnek ki a halon levő paraziták, a hófok emelés nem jelent védelmet, sőt egyes halfajok pusztulását is okozzák.
Van egy parazita a vízben ami megtapad egy gyengébb immunrendszerű halon, a hal dörgölődzik, várakozik, majd a parazita burkot alkot, ebben sérthetetlen, szaporodik a burkon belül, majd a burok kinyílik, a paraziták kikelését gyorsítja a hőfok emelés.
Első körben elég a só, majd át kell nézni, mitől gyengült le a halad, hogy sérült a hal nyálka termelés.
Kereskedésből elhozott, vagy öreg, de jellemzően valami tartási hiba szokott lenni.
Köszönöm a válaszokat, jelenleg sóterápián van, 26 fokkal.
A kereskedésben mondták hogy elég rég óta ott van szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!