Milyen növényt vegyek?
40 literes aksi, de a világítás csak egy asztali lámpa, szóval olyanokat szeretnék, amik árnyéktűrőek
edig ez van: gömbmoha
lett volna: anubias nana, microsorum pteropus (nagyon drágák)
szóval vmi olyan kéne ami szép, igénytelen, de olcsó(bb). És az egyik előtérinek lenne (szóval kicsi kell) másik hátulra (nagy)
pl: microsorum pteropus helyett: fodroslevelű vizikehely
(hasonlít is rá, de olcsóbb, és viszonylag igénytelen (-nek tűnik)!
Asztali lámpa, az így nem mond semmit, lehet égőt cserélni benne akkor több lehetőséged van, vagy dekoráld a vízfelszín közellét.
Két funkciója van egy növénynek, 1 dekoráció, 2 a vízben keletkező vegyületek szintjének csökkentése, amivel kevesebb lesz az alga, tehát a növények hátérbe szorítják az algát.
Algákkal szemben ami megmaradhat mondjuk Najas guadalupensis, Limnophila sessiliflora.
Ha kevés a fény, akkor csinálhatsz egy sarkot ami főlülről jól mutat.
Példa ez egy 10 literes : [link] kocsány nélküli ambulia van a felszínen.
Ha vannak garnélák akkor lehet javai moha, gél pillanatragasztóval valamire ráragasztod, vagy rákötözöd, és a lámpa alá, csak legyenek garnélák, ők tartják tisztán, alga mentesen: [link]
ok, én is nézegettem közben és az anubias nana helyett egy olcsóbb növény, de szintén hasonló igényű:
echinodorus parviflorus 'tropica' (csak nem tudom, mi a magyar neve)
szóval: előtérinek az echinodorus parviflorus 'tropica'
hátulra: fordoslevelű vizikehely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!