Milyen növényt vegyek?
Neked nem fény tűrőek kellenek, hanem árnyéktűrőek, mert a led világítások 99,9%-a szart se ér.
Egyébként hogy hogy ezeket a növényeket tetted bele, a világítást meg még csak most tervezed?
Amúgy szerintem amubiast kéne beletenned, az árnyéktűrő is, meg a többi feltételnek is megfelel. Nem kell elültetni rá kell kötözni valamire. Így olyan magasan van a növény, amennyire szeretnéd, mert egy magasabb fára, vagy egy lapos kőre is rákötheted.
Ok, akkor anubias nana, és gömbmoha előtéri növényeknek, amik árnyéktűrőek/viszonylag igénytelenek.
Viszont kardfű kieset...milyen árnyéktűrő/igénytelen, nagy növésű (mert hátulra akarom tenni) másik növényt ajánlanál helyette?
A növényeket fejben ültettem el, amíg nincs világítás, nincs növény se :D
Hát talán a Microsorum pteropus , annak kb mindegy milyen a fény, és ugyanúgy meg lehet emelni mint az anu-t mert azt is rá lehet kötözni dolgokra.
Vagy még a Vallisneria spiralis ami biztos, hogy elég nagyra nő, és talán elég a fény is.
Mondjuk ehhez tudni kéne egy watt/liter, vagy lumen/liter számot...
minden esetre ha még tervezés alatt áll a dolog, én adnék egy esélyt a világítás áttervezésének.
Oké, köszi a segítséget! ;)
Még annyit: ezeket szabad a talajba ültetni? Csak mert nekem úgy jobban tetszene, a dekorációim úgy szépek, ha nem lepi el őket egy növény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!