Új fénycső? Mennyi az az idő miután érdemes cserélni? Mire kell figyelni?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni új fénycsöveket az akváriumomhoz, de nemtudpm mire kell figyelni, milyen fénycsövek jók a növényeknek, kevésbé az algának. Tudnátok segíteni, van esetleg valami olvasmány, szakirodalom ezzel kapcsolatban?2015. márc. 26. 10:46
1/3 anonim válasza:
A 865 csővel nem lehet mellé lőni. Nem ártana tudni, h milyen az akvárium? Sügeres, növényes, vegyes. Mekkora az akvárium? Hány csővel világítasz?
2/3 A kérdező kommentje:
Egyelőre gyári van, de most szeretném azt lecserélni mert eléggé gyenge... [link] erre gondoltam, ebbe vennék majd új csöveket miután elhasználódtak :D
Az akvárium 140 L, 80x40x50es, bacopa,valisneria, parvula van benne.
2015. márc. 26. 15:06
3/3 anonim válasza:
Úgy látom, már 6500K-es csővel adják, az teljesen jó. Anno mikor vettem a kisebb testvérét, akkor valami pirosas "növényes" csövet adtak hozzá ami durván algásított. Nem vagyok egy nagy akvakertész, de szerintem 4x24 w hoz lehet már szükség lesz legalább folyékony szénforrás. Hasonló méretű akváriumomat 2x24w-al + kiegészítő 18w-os csővel világítottam. A közepesek igényűek növények nekem is megmaradtak, 1-2 kivétellel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!