Mit tudok tenni a halaimmal?
55 literes akvárimumom van
szumátrai márnáim vannak, és volt benne egy kicsike botia machracanta
kb 5 napja vettem észre a botián és egy kisebb márnán fehár pöttyök jelentek meg, mint kiderült darakór
megemeltem a vízhőfokot, nem adtam neki enni, és malachit zöld folyadékot adtam nekik 3 napig.
úgy láttam mintha meggyógyultak volna, de visszajöttek a pöttyök, és a boti "eltünt"
ma vízcserekor vettem ésre a boti elpuszlt.
mi a teendőm?
ismát van darakóros szumim.
az albínó ancikon nem látszik.
számoljak halpusztulással?
ja és az egyik szuminak a farka kicsit megvan rágva vagy nem tudom... :S
nem fogom hagyni hogy algáásodjon a vizem....
5 db márna meg csak elfér tán...
meghallgatok én mindent, hiszen nekem az is érdekem hogy ne pusztuljanak ki a halaim.. :)
végül ez a harcsa amit linkeltél ez sem rossz, nem tudom ára mennyi lehet, de gondolom nem vészes.
fedett akváriumom van, műanyag tetős, így a kiugrás remélem nem valószínű :D
amugy mikor kipusztulnak a halak, az egész akváriumot szét kell szedni felrtőtleníteni stb vagy esetleg még mást is?
400-550Ft kb a törpe szívóharcsa. Tetszetős, hasznos halacska és 55 literben 4-5 db jól fogja magát érezni, garnélákkal és kistestű, békés halakkal is jól társítható.
A darakórt már lerendezte a malachit z, amit esetleg nem, azt az idő. A rajzók gazdaállat nélkül elpusztulnak. Viszont a gyógyszer a hasznos baciknak is adott, ezért úgy kell eljárnod mintha most indítanád az akváriumot, az-az halak nélkül kell üzemeltetned 1-2 hétig, vagy baktériumkultúrával újra indítani. A heti 30%-os vízcserét ez idő alatt is csináld, utána meg pláne.:D Ne telepíts túl, ne etess sokat de az változatos legyen, ültess dús növényzetet, takarítsd a talajt rendszeresen. Amit mindenkinek tanácsolni szoktam, az egy karantén medence beszerzése,olcsó de teljes felszereléssel. Az új halakat érdemes 5-10 perces gyors fürdőben fertőtleníteni és 1-2 hétig karanténban megfigyelni mielőtt a többi közé tennéd. Ezekről a dolgokról érdemes részleteiben is tájékozódni én csak nagy vonalakban, figyelemkeltés végett említettem. Sok sikert az újraindításhoz és remélhetőleg most már kicsit tapasztaltabban, a halaidnak is jobb sorsuk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!