Elkövettem azt a hibát hogy a külső szűrő szívó
ágára nem húztam harisnyát vagy ilyesmit és 1 darab
Garnit sem látok az akváriumban. Hogy kéne kiszedni őket
a szűrőből úgy hogy ne öljem meg mindet mert nagyon
törékenyek? :S
Figyelt kérdés
Még nem néztem bele a szűrőbe mert nemrég üzemeltem be de gondolom benne lesz mind.
Nem tudom milyen szurod van.... probald meg letekerni a tetejet ha olyan kis racsos... ha nem. Nem tudom :(
2015. márc. 17. 21:40
2/8 A kérdező kommentje:
Tetra ex 1200 am van és a módszer tudom a szétszedésre csak azt nem hogy hogy kéne úgy kiszedni a garnélákat hogy a szűrőt se bontsam nagyon szét illetve hogy a garnélákat se nyomorgassam össze
2015. márc. 17. 21:51
3/8 anonim válasza:
Én amikor kikapcsoltam és újra bekapcsoltam, visszafújt pár garnélát, de nem az összeset. Szét kellett szedni a szűrőt és a legaljába voltak a garnélák. Volt amelyik teljesen fehér lett ott. Túl sokáig nem érdemes bent hagyni őket. Valszeg ott stresszelnek, meg fény sem éri őket.
Vegyél ki az akváriumból vizet egy nagyobb edénybe, ha kell tegyél hozzá állott vagy klórtalanított vizet is, tedd a szűrő közelébe és szépen pakold át a szűrőedényeket szűrőanyaggal együtt. Ha kimásztak a garnélák rakd össze a szűrőt a garnélák pedig mehetnek vissza az akváriumba. Használj hálót az átfejtésükhöz, ill kipecázásukhoz. Pótold a hiányzó vizet és húzz egy szivacsot a szívó ágra. Ettől jobbat nem igen tudok mondani, ha már beszívta őket akkor szét kell szedned mielőbb, amelyik túlélte azt még megmentheted. A bontóbaciknak semmi bajuk nem lesz ennyi macerától.
2015. márc. 18. 07:06
5/8 tomaszcool válasza:
Nálam a kis zöld neonokból szívott be párat a szűrőm, de nem lett bajuk. A szűrő legalsó részén úszkáltak. Én úgy néztem meg hogy ott vannak-e hogy egy erősebb lámpával átvilágítottam a szűrő alsó részét és látszódtak. Persze ehhez az kell, hogy a tartáj valamilyen szinten átengedje a fényt. Atman cf sorozatnál ez így megoldható.
Én szúnyoghálót tettem a szívókosárba. Szerintem a szivacs kicsit fojtja a rendszert és persze gyorsan koszolódik így sűrűn cserélgetni kellene.
2015. márc. 18. 07:17
6/8 tomaszcool válasza:
Előző vagyok.
Mihamarabb szedd szét a szűrőt. A baciknak nem lesz baja a pár perc alatt, csak megint levegőtleníthetsz.
2015. márc. 18. 07:19
7/8 anonim válasza:
Nah mi tortent?:)
2015. márc. 22. 00:52
8/8 A kérdező kommentje:
Garnélák kimentve bár kicsit 1-2 példány megfakult. húztam hálót a szívó ágra de a garnikat megint nem látom. holnap érkezik meg egy rendelt légpumpám és annyi hiányik hogy külön tudjam rakni őket és indítsak egy garnélás akvát szivacsszűrővel fekete aljzat jávai moha gömbmoha, 1-2 tölgylevél és meglátjuk mi lesz belőle
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!