Hogyan lehet bekötni egy 25 wattos akvárium fénycsövet?
Ilyen ez az akvarisztikás maffia. Direkt olyan fénycsöveket raknak a gyári tetőkbe, illetve a speciális fénycsöveket is olyanra csinálják, hogy sima villamossági boltban ne találj hozzá semmit, muszáj legyél mindent tőlük venni szettben.
Egyébként rakhatsz elé 30W-osat is. Kicsit kevesebb lesz az élettartama, túl lesz hajtva, de ha fontos a karakteriszitka, akkor úgyis cseréled évente, ha meg tényleg csak a látványnak van, akkor meg oly' mindegy.
osram quicktronic kell.
Nekem 25 watt, t8, 74 cm sylvania grolux fénycsövet hajt, lassan 3 éve, be lett mérve 23 wattot vesz fel a fénycső.
Ilyesmi: [link]
18-36 wattig hajt t5-t8 fénycsövet, példa a 1x24 t5 fénycsőre is jó, létezik 1-2-4 fénycsöves.
Minden villamosságiba van, lehet nálatok sötétek az eladók. Nálunk kapásból intelligenst adnak, nagyon lement az ára, tól-ig van így nem kell külön több wattot tartani, 8 előtét típussal lefedik az egész fénycsőpalettát.
Igen, a nagyobb előtét túlhajtja, de a tól-ig nem, példa amit linkeltem előtét 18 wattól indul, ha 15 watt fénycső van rákötve akkor annak el fog színeződni az eleje-vége, évente cserélni kell.
A munkahelyemen is intelligens előtéteket szereltek 2 éve, szinte non stop világítanak, semmi színeződés nincs a fénycsöveken, bírják, pedig már jócskán 10.000 üzemóra felett vannak a fénycsövek, t8 fénycsövek, és az előtét nagyobb fénycsőre is jó.
A linkelt előtét elég tuti, később is használhatod más csövekhez is, elektronikus is, nem rossz vétel. A fénycsövednek ezzel teszed a legjobbat.
Én személy szerint viszont - hacsak nem valamilyen speciális, drága csőről van szó - beérném egy 30 W-os, kb 1000 Ft-os mágneses előtéttel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!