Ez egy jó akvárium szett?
Aquatlantis Advance 60 LED akvárium szett:
Űrtartalom: 54 l
Méret: 60*30*30 cm
Üvegvastagság: 4 mm
Világítás: kb. 6 W LED, 12 V adapter
Tető: Felnyitható, kitámasztható műanyag tető etetőnyílással
Szűrés: Mini Biobox 2 belső szűrő szűrőtöltettel
Fűtés: 50 W automata fűtő
Keret: Rögzített alsó- és felső fekete keret
Szín: Fekete vagy fehér
Ez összesen 25 ezerbe kerülne.Ezen kívül még mit kell hozzá venni?Ha veszek alá egy ikeás komódot az elbírja vagy kell kimondottan akvárium bútor?
Én naivan vettem egy 6500 kelvines led izzót, azt hittem a 10 literes nanot bevilágítja, nem jött össze, 4000ft volt a kis szutyok, csak az égő.
A világítást vedd úgy, hogy nincs rajta fény semmi, látványra kevés üres akváriumban a 6 watt led.
15 watt fénycsővel meg nem találsz olyat amiben jó lenne a szűrés, vagy a szűrő gyenge, vagy a fény gyenge, vagy mindkettő.
15 watt t8 fénycsővel még nem igazán kell növényeket tartani, utána meg ott a dilemma, hogy vagy alga, vagy növények, átlag mindenki akinek akváriuma van jobban szereti a növényeket.
Jelenleg a neten két szettet tudok ami a "többihez" képest lényegesen jobb.
Ez: [link]
Vagy ez: [link]
Vagy veszel egy üres technika nélkülit: [link] de ebbe még nem lehet nagyon növényesedni, de vehetsz bele rendes szűrőt, és akkor egészséges lesz a víz.
Összerakhatod külön csak akkor nem lesz fedő, abba már lehet növényeket érdemben tartani, viszont drágább lesz.
én találtam egy ilyet:
Űrtartalom: 54 l
Méret: 60*30*40 cm
Világítás: 1x15 W T8, fényterelő reflektor
Szűrés: Mini Biobox 2 belső szűrő szűrőtöltettel
Fűtés: 50 W automata fűtő
ennek a szűrője és a világítása is jó nem?
Nem lesz két ember akinek van ilyen szűrője, ha nem sikerül a manőver akkor ébrednek a szomszédok is: https://www.youtube.com/watch?v=dTlJMN0A2A0
Eheim, aquael, őket hallottam meg van is, csendesek, a szűrő éjjel nappal kell, hogy menjen.
Bele szaladtam én is traktorokba, mint ami a videón van, 2 hónapot volt használva és ilyen kellemes nyugtató hangja van.
Nem Mini Biobox van a videón, de mivel még hírből sem hallottam erről a szűrőről, sőt szerintem más sem így bármi lehet.
Sajnos a jelenleg forgalomban lévő belső szűrők zöme ilyen hangot ad viszonylag rövid időn belül.
Ezen a fórumon nyugodt szívvel két szűrőt ajánlt eddig bárki a külső vödrös szűrőkön kívül, eheim, aquael és véget is ért a felsorolás.
Mivel adunk egymás tapasztalatára én sem merek mást mondani mint fenti 2 márkát, nekem aquaellek vannak belsőkből teljesen némák, viszont fan2-es szettben nem kapsz, az lenne jó 54 literbe.
Megveheted a kiszemelt szettet, hogy milyen minőség lesz azt passzolom.
Én személy szerint nem venném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!