Van egy Eheim akvárium szettem.54 literes. Hogyan lehet erősebb világítást csinálni?
1. Ha ragaszkodsz a gyári műanyag tetőhöz, akkor lehet bele plusz csövet szerelni. 3-4000 HUF-ból kijön, ha te vagy haver csinálja.
Amit venned kell: 1 fénycső, a wattnak megfelelő elektronikus előtét, két db páramentes foglalat, két féle vezeték, egy éjjelilámpa-kapcsoló, egy dugalj.
Ezek egyenként max párszáz forintos tételek, kivéve az előtétet, ami mondjuk 2-3000. A pontos típusokat, fajtákat a szerelő meg tudja mondani. Én nem írok pontosabbat, mert nem értek hozzá, azt vettem meg, amit a cimborám leírt egy papírra.
Megvettem, ő átjött és 1 óra alatt összerakta az egészet, tökéletesen működik és egészen esztétikus lett (arra számíts, hogy a tetőt egy kicsit meg kell fúrni)
2. Ha nem kell a műanyag tető, akkor tudsz akasztós armatúrát venni, soknak állítható a hosszúsága is az akvárium hosszának megfelelően.
Van a fényterelőzés: [link]
Van a plusz fénycső: [link]
Plusz fénycsőnél fejleszteni kell a szűrést is, erősen ajánlott duplázni a szűrőfelületet különben elönt az alga, változtatni kell a növénytápozást is, mivel intenzívebben nőnek a növények így több táp kellhet.
Az anubias lassú fejlődésű növény, így könnyen megtelepszik rajta az alga.
Igen ez öntapadós, nem kell ragasztó, a kép szerintem magáért beszél: [link]
világit a fólia mindenhol, talán a fénycsövek végén nem.
A ledet passzolom, nem használom, powerledem van pár, az tudom, hogy jó, árban viszont a sima fénycső duplája, triplája.
A mezei olcsó ledszallagokkal sokan befürödtek, hideg fehér, 6000-6500 kelvines fény, jó akváriumhoz, olyan ledet keress.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!