Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szűrőket hogy kell beállítani?

Szűrőket hogy kell beállítani?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: 180 liter, Eheim belső szűrő bal oldalt, okádja a buborékokat jobb irányba. Külső szűrő Tetra, a kiömlője a belső szűrő kiokádása fölé bal oldalt vízszintesen (kb 30 cm) van elhelyezve, a kis nyílásai kissé felfelé, a szembeni oldal felé irányítva. A vízfelszín mozog. A külső beömlője a jobb oldal alján van, ott megy be a szűrendő víz.

[link]

Így ideális a beállítás?

2014. jún. 28. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Jól. Bár azt nem értem, hogy mér kell egy akváriumba 2szűrő? Nem elég egyiknek se a teljesítménye?
2014. jún. 28. 12:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Én az Eheimet úgy állítanám be, hogy inkább a vízfelszínt fodrozza.

De azért elárulod a szűrők teljesítményét?

2014. jún. 28. 13:50
 3/5 Pusisz ***** válasza:

Nem tudod mindkettőt egy oldalra rakni? A vízfelszínt erősen fodrozva, a gázcsere megoldott nem kell buborékokkal csobogni, ha esetleg aludnál is mellette.

Ha mindkettő ugyanazon az oldalon a víz tetejét egy irányba tolja, a túloldalon az üvegfalnál lefordul és az alját végigseperve a trutymót a szűrő aljához hozza a sodrás.

Nálam 320 literesbe bevált. Ha nincs buborékcsobogás és a halak nem pipálnak 1-2 napon belül akkor elég a vízfodrozás.

2014. jún. 29. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Lényegében hasonló lehet mint ezen a képen csak a bal oldalra raktál mindent kivétel a szűrőkosár, az esőztető a hátsó falon van. [link]

Azt figyeld meg, hogy a lebegő szennyeződések milyen sebességgel közlekednek a külső szűrő kosara körül, ha túl gyors akkor elhaladnak a kosár mellett, így az eheim végzi a mechanikai szűrés javát.

Nekem a hosszú oldalon 1 esőztető csővel való keringetés jobban bevált, nem kell talaj porszívózni soha, nagyobb a víznyomás, sokkal messzebbre dolgozik, "spriccel" a szűrő.

Egyértelműen kijelenteni nem lehet, hogy jó, vagy nem, ha sok háttér növény van akkor a hátfalra tett esőztető betekeri a koszt a növényekhez az előtérről.

Tetra szűrőt én így tettem: [link]

Etetés után 10 perc és nincs lebegő szennyeződés, a talaj tiszta. (sötétebb 60cm magas társas lesz, lassan fölérnek a hólyagos vizitkelyhek is,az indiai vizicsillag már nagy bokrokba van)

2014. jún. 29. 10:23
 5/5 YourDestiny ***** válasza:
Hát nem jó. A külső esőztetője egy oldalon legyen a beszívó ággal. Hosszirányba dolgozzon, és ugyanitt legyen a belső is, szintén hosszirányba dolgozva. Segítik egymást. Az akvárium végén megfordul a vízáram, alul a víz visszatér a szívócsonkhoz.
2014. jún. 29. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!