Szűrőket hogy kell beállítani?
A helyzet a következő: 180 liter, Eheim belső szűrő bal oldalt, okádja a buborékokat jobb irányba. Külső szűrő Tetra, a kiömlője a belső szűrő kiokádása fölé bal oldalt vízszintesen (kb 30 cm) van elhelyezve, a kis nyílásai kissé felfelé, a szembeni oldal felé irányítva. A vízfelszín mozog. A külső beömlője a jobb oldal alján van, ott megy be a szűrendő víz.
Így ideális a beállítás?
Én az Eheimet úgy állítanám be, hogy inkább a vízfelszínt fodrozza.
De azért elárulod a szűrők teljesítményét?
Nem tudod mindkettőt egy oldalra rakni? A vízfelszínt erősen fodrozva, a gázcsere megoldott nem kell buborékokkal csobogni, ha esetleg aludnál is mellette.
Ha mindkettő ugyanazon az oldalon a víz tetejét egy irányba tolja, a túloldalon az üvegfalnál lefordul és az alját végigseperve a trutymót a szűrő aljához hozza a sodrás.
Nálam 320 literesbe bevált. Ha nincs buborékcsobogás és a halak nem pipálnak 1-2 napon belül akkor elég a vízfodrozás.
Lényegében hasonló lehet mint ezen a képen csak a bal oldalra raktál mindent kivétel a szűrőkosár, az esőztető a hátsó falon van. [link]
Azt figyeld meg, hogy a lebegő szennyeződések milyen sebességgel közlekednek a külső szűrő kosara körül, ha túl gyors akkor elhaladnak a kosár mellett, így az eheim végzi a mechanikai szűrés javát.
Nekem a hosszú oldalon 1 esőztető csővel való keringetés jobban bevált, nem kell talaj porszívózni soha, nagyobb a víznyomás, sokkal messzebbre dolgozik, "spriccel" a szűrő.
Egyértelműen kijelenteni nem lehet, hogy jó, vagy nem, ha sok háttér növény van akkor a hátfalra tett esőztető betekeri a koszt a növényekhez az előtérről.
Tetra szűrőt én így tettem: [link]
Etetés után 10 perc és nincs lebegő szennyeződés, a talaj tiszta. (sötétebb 60cm magas társas lesz, lassan fölérnek a hólyagos vizitkelyhek is,az indiai vizicsillag már nagy bokrokba van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!