Ilyen az akváriumom segítséget kérnék?
Az akváriumommal az a gondom, hogy szerintem a sylvania15w-os fénycső nem elég erős hozzá,mivel gyengén világítja meg, lehet venni ekkora méretben mondjuk egy 20W körülit? (60 literes az akváriumom) , a másik gond pedig az,hogy a valisneria nagyra nőtt és az is árnyékot tart, azt vissza lehet vágni valahogy?
képek:
Inkább egy 10 watt körüli kompakt fénycsövet tegyél a mostani mellé.
Egyébként nem valliseriád, hanem cryptocorine aponogetifoliád van, visszavágni nem lenne jó ötlet, inkább tedd egymásra a leveleket, hogy együtt tartsák egymást.
A jelenlegi csöved sylvania grolux lehet, ez egy növényes fénycső, nincs benne zöld csak a növényeknek hasznos színspektrumok.
Az a fény amit látsz vizuálisan az gyenge, viszont a növények szempontjából előnyös, szépen fejlődnek tőle, ha lecseréled egy világos fénycsőre, 6000-6500 kelvines nappalira akkor világosabb lesz az akva de a hasznos fény kevesebb lesz.
Röviden a jelenlegi fénycsöved növények tekintetében felér 2 nappali fénycsővel, ha cserélsz akkor a látható fényt növeled, növények tekintetében viszont csökkented, nem fognak úgy fejlődni, több lehet az alga is.
Csak pár megjegyzés:
A malachitzöld egy idő után toxikus méreteket fog ölteni, mivel vízcserénél csak az előző héten beadott mennyiség 30%-át távolítod el, 70% bennmarad, sok kicsi sokra megy alapon előbb utóbb végez a halakkal ahogy hétről hétre torlódik, komoly gyógyszer, soha nem hallottam, hogy valaki rendszeresen adagolta volna.
Nem vallisneriád van hanem hólyagos vízikelyhed, vágni nem lehet a leveleit, tőből le lehet vágni, szárastól, arra vigyázni kell, hogy csak szépen fejlődő növénynél lehet.
Igy: [link]
Én csak az üde fiatal leveleket hagyom meg: [link]
Oldott, folyékony co2, co2 filter nincs, van egy carbo nevezetű vegyület ami szénforrást biztosít a növényeknek,
Co2 szén-dioxid a légkörből oldódik be, külön csak gázzal oldható be, vannak használhatatlan pezsgő tabletták de azok csak rövid ideig adnak magas akár halakra veszélyes co2 szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!