S. O. S. Hogy tudom megszüntetni az akváriumomon a biológiai hártyát?
Valószínű a red moor lesz a ludas, akkora keletje lett az akváriumba használatos dekorációs fáknak, hogy nem tudnak rendesen kiszáradni, marad némi élő rész, az meg penészedik egyből, vagy a fából kicsapódik egy nyálkás anyag ami a felszínen köt ki.
Több részleges vízcsere, plusz maradjon a felszín fodrozása.
Ha olyan haltápot használsz ami a felszínen úszik sokáig az is erősítheti a hártyát, a kiváló növényi olajok erősítik a felszínen levő fehérje menyiséget, ilyenkor táp váltás, vagy etetés előtt leáztatni, majd beönteni, hogy egyből le süllyedjen.
Csinálj 2-3 naponta kisebb méretű vízcserét úgy, hogy pohárral lemered a hártyát.
Nekem egy sterilen (zselében) forgalmazott vízinövény beültetése után lett ilyen. Valószínű a növényt tápláló zselét nem jól mostam le a gyökerekről és ez lett a táptalaja valami nyálkabaktériumnak...
Szia!
Hasonló cipőben járok én is. Sajnos én nem tudtam eltüntetni, beszereztem egy Eheim Skim 350-t, ami szépen leszedi, viszont 2-3 nap múlva ugyanolyan mint előtte. Ha neked is krónikus problémává válik akkor érdemes beruháznod egy vízfelszín tisztítóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!