Guppik tartásával kapcsolatos tanácsok?
Milyen akváriumot vegyek? maximum 5000 ft-ért
Milyen kaját adjak nekik?
Mennyi legyen a hőmérséklet?
Mikre érdemes figyelni?
még sose volt halam nagyon kezdő vagytok ebben dologban
5000-ből sehogyan sem jössz ki.
Minimum 30 literes akvárium kell (törvényi előírás), az úgy 2500 forint (használtan - újonnan: 4000 - csak az üveg).
Szűrő: nagyon alap, kb. 3000 forint.
Ha nincs a lakásban minidig legalább 22 fok, akkor fűtőszál, ebből én minőségit veszek, de min. 3000 forint.
Világítás: hacsak nem olyan fényes a szobád, hogy elvannak a legárnyéktűrőbb növények anélkül (én tetőtérben lakom, nekem az), akkor 5000 forint.
Aljzat: kavicsot (kb. 2 kg) szerezhetsz innen-onnan, ki kell főzni, de én biztosra mennék, és vennék: 500 forint.
Növények: min. 1000 forint - vagy kérhetsz mástól
Dekor: ilyeneket gűjthetsz, én pl. kagylóhájat szedtem a Duna parton és kifőztem (többek között). Ha veszed: 2000 forint.
Halak: kérhetsz mástól, ha veszel mondjuk 5-6 hímet: 1000 forint.
Ezek az induló költségek a legminimálisabbak.
A tartási körülményekre most nem tudok kitérni, mert mennem kell, ha estig nem írják le, amit leírnék, folytatom.
5000 ft-ért ha szerencséd van, talán kapsz egy használható szűrőt.
Egyébként gratulálok a céltudatos hozzáálláshoz, (a kérdező, és az előző válaszoló részéről is)
ez igen, ez a hobbi állattartás lényege!
Minél strapabíróbb állatot tartani, hogy minél tovább bírják a válogatott kínzásokat, amiket a tartási körülmények, meg az 5000 ft-os "akvárium" okoz!
Nehogy már idő előtt megdögöljön, még a végén nem lesz mire élvezkedni...
További sportsikereket kívánok.
Törvényi előírás, szóval muszáj.
És kivételesen nem hülyeség: ennél kisebb akváriumban képtelenség fenntartani azt a biológiai körforgást, ami a halak életben maradásához szükséges. A kutyussal-cicussal ellentétben a halacska nem szobatiszta jószág: az ürülékében található, mérgező ammónia semlegesítéséhez egy egész ökoszisztéma kell. Szóval: normális méretű akvárium, szűrő (amibe be kell csalogatni a szűrőbacikat), növények stb. Ne aggódj, csak elsőre hangzik bonyolultnak :)
Tényleg strapabíró állatok a guppik, meg szórakoztatóak is, de a minimális életfeltételek nekik is kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!