Nagyon kezdőnek milyen halat ajánlanátok?
Abszolút kezdő vagyok, csak egy-két színes halat szeretnék betenni az ajándékba kapott 30 literes, teljesen felszerelt akváriumomba.
Rengeteg kérdésem lenne, mert nem szeretném, ha elpusztulnának pár óra elteltével. Olvasgattam a témában, de nagyon vegyes tanácsokat találtam, szóval eléggé elbizonytalanodtam. Érdekelne, hogy mennyit kell pihentetni a vizet telepítés előtt, kell-e vízlágyító (vagy mi...), milyen halakat és növényeket ajánlatos csoportosítani kezdőként, mit esznek és mennyit és a többi. Pár mondatnak is nagyon örülnék egy tapasztalt akvaristától.
Ha valaki tudna egy HITELES honalapot, ahol megbízható infókat találhatok, azt is nagyon megköszönném.
Fú, köszönöm szépen, ez egy nagyon jó kis lista! Nem gondoltam, hogy ennyire bonyolult, mert az állatkereskedésekben kérdés nélkül adják ki a halakat pik-pak :/ Hétvégén belevágok, mert nagyon tetszik a dolog! Így pár hét múlva már halaim is lehetnek :D
Csak hogy feleljek, egy kis szettről van szó, tehát van teteje az akváriumnak.
Nem bonyolult, elkezdeni picit nehezebb.
Ha szépen beállt minden, jó anyagok lettek választva, akkor heti 10 percben rendben van egy akvárium, plusz a napi etetés.
Az akvarisztka egy hobbi, nem csak a haltartásról szól hanem egy komplett kis élettérről aminek részesei a halak.
Példa volt, hogy padlófék, visszatolat, mert megláttam egy követ ami jól mutatna akváriumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!