Mire jó a co2 adagoló az akváriumokban? Baj ha nincs az enyémben?
Co2 adagolással, erős világítással, és tápozással, a növények növekedését nagyon meg lehet gyorsítani. De nagyon oda kell figyelni a algásodásra és nyírni kell a növényeket folyamatosan, mert túl gyorsan nőnek. Csak az embernek nem mindig van kedve lenyírni. Ha egyszer nincs kedved, akkor 2 hét mulva vödörszám dobhatod ki az algás növényt.
A halakra is figyelni kell fokozottan, mert ha egy picit több co2 kerül a vízbe, mint amennyit ők elviselnek, akkor felmennek a víz tetejére pipálni, majd 1-2 óra mulva meg is fulladnak. Ezért kell visszavenni a CO2-ből, hogy levegőt is kapjanak szegények, hogy ne érezzék magukat rosszul.
Nekem volt CO2 szettem, de kevesebb mint 1 év alatt meguntam. Nem javaslom senkinek. Ez nem akvarisztika, ez már ilyen felesleges növénytermesztésre jó csak.
Köszi a válaszokat!
ez az akvaparaszt találóXD
Én szeretem az akvakertészeket, olcsón lehet venni tőluk cuccokat, ha a család, barátnő, munkahely stb ultimátumot ad nekik azért mert csak az akvárium van, potom pénzért oda adják a cuccokat.
Nekem van a reggeli etetés, nitrát, foszfát mentes növénytáp, havonta metszés, alkalmanként 10-20 liter vízcsere közben szivaccsal üvegtakarítás, havonta 2x20 perc kb, ritkán szűrőtakarítás, ez szerintem életem végéig simán megy mert minimális idő.
A növények az öntisztulásért vannak, nincs mesterségesen adva macro, növényesnél meg van nem is kevés ezért kell a heti 50%vízcsere.
Legjobb egy növényest 2-3 naponta rendezni, ha valaki tartani akarja a kinézetét, ez viszont nem igazán megy hosszú távon.
Fórumon olvastam, hogy a kiállított amano akváriumokat zárás után egész este rendezik, hogy nyitásra úgy nézzenek ki mint a fotókon.
A netre feltöltött fotók az akvárium legjobb kondiját mutatják egy adott pillanatban, amit hosszú előkészület előz meg, plusz profi fényképező kell hozzá.
Nem vagyok az akvakertészet ellen, de az, hogy valaki rendel egy horror összegért növényzetet majd csipesszel rendezgeti napokon át, utána jön egy fotóművész aki egy tál ürüléket is le tud fotózni esztétikusan, közben hajkurásszák a frissen berakott halakat, hogy aljának össze a fotóra, persze ha túlélik.
Én ezt nem tartom akvarisztikának, a net meg tele van ilyen fotókkal, egy fotó erejéig készült "akváriumokkal"
Sokan meg elhiszik, hogy ezek a képek valósak, mindig úgy néz ki az akvárium, pedig nem.
Talán a magyar kertészek között van pár aki nem csak azért csinálja, hogy legyen egy fotó amit naplóz, vagy nevez.
Rengeteg azért aki 5-6 havonta robbantja szét, majd új dekorral, új projekt.
Nekem meg 3 éve benn a halak, most ültettem át a növényeket, a halak közbe benn maradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!