Miért van az, hogy az állat kereskedésekben a guppik és agyéb halak szűrővel mindenegyébbel felszeretl akváriumokban vannak míg a betták ilyen kis dobozokban?
Felelőtlenség úgy ajándékozni halat, hogy nincs biztosítva a tartásához szükséges felszerelés.
A jelenlegi 16l-es akváriumod nem jó erre a célra, kicsi. Egyébként remélem abban nem halat tartasz, csak max garnélákat. Van hozzá fűtő, és szűrő is, ugye?
Vegyél minimum egy ilyet, ez a legolcsóbb, ami még jó bettának: [link]
Fontos, hogy tető legyen rajta, a betta így nem tud megfázni.
Amíg be nem szerzed az új aksit, tarthatod esetleg a 16l-esben, de max pár napig.
Ha ezt nem tudod neki biztosítani, vidd vissza egy állatkereskedésbe, és mondd meg annak, akitől kaptad, hogy legközelebb legyen okosabb.
Én küldtem a privát üzit az előbb.
Ennek az akváriumnak konkrétan 30W a fogyasztása. Én kiszámoltam, havi kb 450-500ft a villanyfogyasztás. Nyáron ez kevesebb, ha a fűtő nem kell (nekem nem, mert 24-25 fokig is felmegy nyáron, az meg a garnéláimnak pont jó)
Ezen kívül a kaja...hát, ilyen irányú tapasztalatom nincs, de szerintem az is 50ft körül lehet max.
Szóval összesen egy ezres/hó. :)
Ha pl a zoofastos aksid lesz, azon úgy van rajta az üvegtető hogy a széle nem zár teljesen, van egy kis rés. Jut be annyi levegő, amennyi kell.
Egy műanyag tetős megoldásnál pedig vannak lyukak a tetőn, ahol szintén jut be levegő.
Igazából ez azért fontos, mert a betta labirint kopoltyús hal, ami azt jelenti, hogy feljön a vízfelszínre levegőt venni. Ha a víz felett a levegő hidegebb, mint a víz, akkor könnyen megfázhat. Ezért kell a tető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!