Ezek a halak mekkora akváriumba férnek el?
A vitorlásokig 100 liter elég lenne, de olyannyira eltérőek az igények, hogy akkor sem működne.
Példa a neon stresszes hal, nem jó sok hallal tartani, 22-24 c.fokot igényel és nyílt úszóteret.
A neon ellentettje a betta, 26-28 c.fok, sok búvóhely és dús növényzet, hogy a nőstények el tudjanak bújni.
A vitorlások már alaposan kitolják a litert, nagy úszóteret igényelnek, elevenszülőkkel amúgy sem célszerű tartani őket, 150-200 liter kellene, de a társítás így sem lenne jó.
Ennyi halhoz, porózus, apró szemcsés, baktériumoknak alkalmas talaj esetén is kellene 1 liter szűrőfelületű szűrő, akár több kisebb is jó.
Nagyon átvertek a boltban, nem vagy egyedül vele.
Nehéz megmondani, jelenleg az 54 literes akváriumod alkalmas
plattiknak, gupiknak.
Ha sok növény van akkor talán a 3 betta, de ott is a hím kérdőjeles, ha ivarérett lesz menyire szekálja majd a nőstényeket, előfordul, hogy külön kell tenni egy 30 literesbe, legjobb magába tartani.
Együtt a guppi, platti, betták már szerintem sok, a guppik megcsipkedhetik a bettát.
Van még a molly 1 nőstény 1 hím, 6 neonhal, vitorlás halak.
Biotópba egy 24-25 c.fokos vízbe szokás tenni neont és vitorlást, a vitorlások idősebben bolondok, addigra a neonok már nem élnek, hallottam már olyat, hogy ahogy hullanak a korosodott neonok úgy pótolták őket, így működhet a neonhal-vitorlás páros sokáig.
Viszont a neon-vitorlás összeállításhoz több neon kell jóval.
A neonok a talaj fölött úsznak szívesen, rajban, rajhalak így több kell.
Nekem voltak vitorlások, nem ilyen szép környezetbe de pont így tartottam őket: https://www.youtube.com/watch?v=9gXVgWLbZ-g
Nálam 300 literes akvárium volt, 6 vitorlás, a nemeket megállapítani soha nem tudtam, elvileg nem is lehet, a talajon páncélos harcsákkal.
Sügéralakuak közé tartoznak, így agresszívek egymással, ha több van akkor oszlik az agresszió.
Papiron lehet 2-3 vitorlást tartani, szerintem hülyeség, ha kiválik egy pár akkor elverik a maradék hímet, ha van 4-5-6 vitorlás akkor lesz egy domináns hím, a többi hím ha van meg kifordul előle.
Szóval itt nehéz okosnak lenni.
A. akvárium, jó nagy, abba a vitorlások neonok, több vitorlással, neonnal.
B. akvárium 100 liter körüli a nagyra növő molli miatt az elevenszülőkkel.
C. akváriumba ami jelenleg van, 54 liter abba a betták, készenlétben egy 30 literes ha külön kell pakolni a betta hímet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!