Miért soványak a naphalaim?
Áh nem, nekem is voltak naphalaim, nem voltak soványak.
Én adtam nekik kukoricát. Belenyomtam a vizükbe pár darab kukorica szemnek a belsejét. A héját nem. Élő tubifexet is kaptak, vagy fagyasztott mysis vagy krill, ezek mindent megettek.
Ha nem csal az emlékezetem 80literes az akváriumod
Ma írtam egy kérdéshez, bemásolom ide, nekem így magyarázták ezt.
Nem neked írtam eredetileg!!!
"Jó példa a gömb akváriumokban tartott aranyhal, első nap eszik rendesen, másnap már a sok méreganyagtól keveset, utána csak egy csipetet, nem eszik utána csak annyit amennyitől nem fordul fel, nem öli meg a saját szennyezése. Ha többet adnak enni, akkor a bomló kaja már végez vele.
Mivel csak alig eszik nem nől meg, vissza marad a fejlődésben, erre találták ki az egyetemisták "alkalmazkodik a hal az akvárium méretéhez" természetesen mivel nem fejlődik ki az életkora is drasztikusan lerövidül.
Röviden, lesz egy csomó, fejlődésben visszamaradott, apatikus, ammónia és nitrit mérgezett, rövid életű halad.
"
Sokszor a soványság hátterében is a nem jól méretezett víztömeg van.
Nekem gurámi etetésről van videóm: https://www.youtube.com/watch?v=SMLn52iVYvA
Ha valaki ennyi kaját ad enni 60 literes akváriumba, abba másnap már nem kell adni enni semminek, mert elpusztulnak a halak.
Jobb esetben nem akarnak enni annyit, a gazda vissza veszi a kaját, a halak soványak lesznek, vissza maradnak, de nem pusztulnak el.
Látatlanban 300-400 literbe tennék 4 aranyhalat, és négy naphalat, ott elérhetik a kifejlett méretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!