Mi történne, ha minden este kikapcsolnám a belső szűrőt az aksiba?
egy hét után kikapcsolhatnád végleg.
Besz@rok a kérdésen. :D
Oxigén hiányos lenne a víz, a halak nem tudnának pihenni, nappal a szűrő co2-t old be a légkörből amit a növények felvesznek este kiengednek, majd oxigént fogyasztók lesznek ők is.
Elvileg, szerintem gyakorlatilag is, jobb ha nincs szűrő mintha estére ki van húzva. Volt, hogy bekrepált a szűrőm, 4-5 napig nem volt szűrő, semmi nem történt, nem vettem észre a vizuális dolgokon kívül semmit sem.
Nyilván egy szűrő nélküli akvárium eliszaposodik, egy pöce gödörre fog hasonlítani egy idő után, ha nagyon keverik a halak a mulmot.
Viszont volt olyan is, hogy 1 watt/literes világítással elment az áram, sok növény volt, kiugrottak a halak az akváriumból, pár meg belepusztult, co2 volt rajta.
Próbáld ki magadon.
Szarj bele egy teszkós zacskóba, húzd a fejedre, és aludj úgy.
Minden nap egyre szorosabban megkötve a nyakadon a zacskót.
Pont ez történne az akváriummal.
Ok, ez meg csak válasz volt a kérdésedre, tényleg kb ugyanaz játszódna le az akváriumban, nem kötekedésből írtam, vagy ilyesmi.
A halak állandóan termelik az ammóniát, amit a lebontó baktériumok bontanak le.
Ha nem jut el a szűrőbe keringés híján az ammónia, gyakorlatilag olyan, mint ha a saját ürülékükben és vizeletükben úszkálnának.
Ezen kívül ezeknek a baktériumoknak O2-ben gazdag víz kell, ha pang a szűrőben a víz, 1-2 órán belül elkezdenek megfulladni. Napközben pedig nem tudnak regenerálódni, hiszen pl egy nitrit bontó baktérium elszaporodásához kell vagy 3 hét.
Úgyhogy minden nap egy kicsit rosszabb lenne a helyzet, mint a példában, az egyre szorosabbra kötött szaros zacskó esetében.
Vagy a mérgezés vinné el őket, vagy az általános gyengeség miatt bármilyen kórokozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!