Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem kezdett el szívni a...

Miért nem kezdett el szívni a szívóág?

Figyelt kérdés
ma kitisztítottam a tömlőket de csak a tömlőket meg az esőztetőt de még a tömlőadaptert sem. Felhelyeztem a vissza a tömlőket. Megpumpáltam hogy kezdjen el szívni de nem szivattyúzta a vízet a nyomó ágban viszont már megjelent a víz de a szívóban még sehol. Hát mondom elindítom mikor elindítottam egy 5 pecig még sehol nem volt a szivóágban a víz majd lassan elkezdett bele csordogálni , ami legalább egy fél óráig csordogált majd közbe töltöttem fel az aksit vízzel ( mert víz csere is volt ) aztán megnyitottam fullra a nyomóág csapján és akkor beindult a víz ( addig elvolt zárva hogy ne verje ki a vízet, de miközben pumpáltam míg elértem hogy lassan csordogáljon addig megvolt teljesen nyitva , csak míg csordogált addig vettem vissza az áramlásból mert a nyomóágon már jött a víz és nem akartam hogy kiverje) Mit nem csináltam jót ha legközelebb ilyennnel találkozok mit tegyek? ugye a külsőszürőt nem bántottam abban benne volt a víz. Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 21. 22:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Legközelebb ha kitisztítottad a tömlőket tölts bele vizet, a videó vége: https://www.youtube.com/watch?v=GayzhL8i6Fg

Bénáztam, de nem sok időm volt felvenni.

Én már nem használom a légtelenítőt, ha egyszer beragad akkor ömlik a víz a szűrőből, meg lehet csinálni ha valaki szaki de addig elpusztulnak a szűrőben a bacik közbe.

Megoldás ha megszívod a nyomó ágat, az meg ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=9ptEsfHCeXI

4 éves szűrőnél már nem merem lenyomni a légtelenítőt, meg szerintem úgy be van rohadva, hogy nem is lehet.

2015. jan. 21. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Teli szűrőnél is meg lehet szívni a nyomó ágat, ha nincs a tömlőkbe víz akkor nem indul meg.

Szárazon ne járjon a rotor az lényeges, víz kenésre van kitalálva.

2015. jan. 21. 22:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi! Akkor csak a szivó ágat töltsem fel vizzel és utána egyszerre dugjam be nem kell pumpálni és nem kell megszívni sem ? és ha bedugtam nem idnul huzzám ki a konektorból ismét dugjam be és addig játszam ezt még meg nem indul ? köszi mégegyszer!
2015. jan. 21. 22:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Pontosan úgy ahogy leírtad, annyi, ha nyitott csapokkal töltöd akkor a nyomó ágon is emelkedik a víz, ahogy töltöd fel vízzel látod majd a vizet megjönni mindkét tömlőben.

Ha marad némi levegő akkor azt már kidolgozza, előfordul, hogy párszor ki be kell húzni, nem akartam nyújtani a videót, ha rendesen feltöltöm a tömlőket elég csak simán bedugni, nem kell húzgálni.

2015. jan. 21. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!