Mit tennétek az akváriumba?
Életemben először kaptam egy ( számomra) nagy akváriumot ( 112 literes) . Szeretnék mindent jól csinálni.
Ti milyen/melyik márkájú felszerelést( szűrő, levegőztető stb..) tennétek bele, illetve ekkora akváriumba milyen és mennyi halat tehetek ? A neon halakat szeretem , de nekem snassz ha csak belőlük van, tudnátok segíteni?
köszi! :)
Szűrő: Tetra ex 1200 3 liter siporaxxal
Világítás: 3x18 w 1 növényes,2 sima fénycsővel
Fűtés: valamilyen 100 w-os automata fűtő
Talaj: JBL manado
Halak: attól függ milyenek tetszenek
Növények: gyenge és közepes fényigényűek mehetnének(pl.anubias,jávai moha,gömbmoha,valiznéria,hólyagos vizikehely,kocsány nélküli ambúlia,indiai vizicsillag,bacopa caroliniana,cryptocoryne,microsorum stb.)
Én garnélákat tettem a neonok mellé, szaporodnak szépen, nem eszik meg a neonok a kicsi garnikat.
A kérdésedben a neonhalat írtad, én nem tennék mást melléjük az úszótérbe, rajhalak mellé nem jó mást tenni, a rajmozgás bomlasztja csak a többi hal, garnélák esetleg talajlakók.
Belső szűrővel gyengébb világítás ajánlott, az erősebb már algásít, 2x18 watt még jó, 10-15 kisebb halnál nem tennék többet.
Külső szűrővel már mehet erősebb fény, növények terén így szabadabb a választás, 20-25 kisebb hal mehet.
akváriumgelle felsorolása teljesen működőképes, nekem hasonlók vannak, alga és különösebb probléma nélkül.
Végül is az akvárium lelke a szűrő.
-áramlást biztosít ami oxigénnel látja el a növényeket, halakat, a halak ürülékét semlegesítő, lebontó, baktériumokat.
-szavatolja a víz tisztaságát
- baktériumoknak nyújt a szűrőfelülete megtelepedési lehetőséget.
Minél nagyobb a szűrőfelület annál hatékonyabb a szűrő, példa egy nagy szűrőfelületű szűrőt ritkán kell tisztítani, így nem sérül a baktériumok közege, sokáig stabil marad tisztítás nélkül is az áramlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!