Neomagnolos kezelés (infuzórium miatt) az kinyírja a beállt szűrőmet (baktériumkultúrát) is?
Esetleg valaki le tudná írni a pontos kezelés menetét? Szerencsére még sosem kellett, ez idáig...azt tudom, hogy 100L/1db neomagnol...de utána már nem vagyok biztos a tudásomban. :)
//Infuzórium miatt lehet, hogy használnom kell. Az akim 240 literes, a halak benne vannak, növény nincs, mert sügéres//
Köszönöm a válaszokat!
Nem döglött meg senki sem. Azt csekkoltam. Nincs túletetés sem (legalábbis szerintem).
Holnap cserélek vizet, ahogy javasoltad. Este remélem, hogy nem fajul el a helyzet, mert nagyon sajnálnám a halakat! :(
Nem fogysz találni hiteles forrást, egyszer valaki feljegyezte, hogy az "Ő" akváriumában így használta....
Ilyenkor jönnek a változók, milyen: csapvíz, szűrőanyag, dekoráció, szűrés, halak fajtája, halak kondija, kora stb
Nincs két egyforma akvárium, ami másnak bejött az nem biztos, hogy neked bejön, sima akvarisztikában sűrűn használt szerek, példa metilénkék, egyiknek kipucolja az akváriumát a másiknak nem.
Természetesen a biológiai szűrést kicsinálja, használat után kell valamit kezdeni az ammóniával, nitrittel, tehát előfordul, hogy az infuzóriumokkal együtt mennek a halak is.
Tarts 2 nap koplaló napot a halaknak, talajporszívózással egybekötve cserélj előtte vizet, kapcsold le a lámpát, állítsd erősebb felszínfodrozásra a szűrődet, vagy adj be több levegőt.
Szia! Mi lett a vége? Most én is nagyon szenvedek ezzel, tegnap este semmi baja nem volt, ma reggelre meg egy centire se lehetett bele látni, pipáltak a halak és sorba fordultak fel. Azonnal kimentettem mindegyiket, egy-kettő magához tért, de a páran eltávoztak. 150 literes, évek óta teljesen jól működik a rendszer.
Most részleges víz csere, szűrő takarítás, talaj porszívózás. Vegyszeres tisztítást nem merek adni, hogy ne nyírjon ki mindent. Írok a fejleményről majd ha valakit érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!