Ha van 2 nőstény sziámi harcoshalam, azok megölik egymást?
Gömbakváriumban és 30 liter allatti akváriumban tilos halat tartani.
2 nőstény sziámi nem öli meg egymást,sőt a hím sem öli meg a többi halat,csak a 2 hím sziámi harcoshal nem jön ki egymással.(meg a többi labirintkopoltyús hallal).
A gömbakváriumban megőrül a hal.
Vegyél egy min. 60 literes akváriumot megfelelő szűréssel abba rahatsz 1 hím és 4 nőstény sziámit.
Abba ne vegyél halat. Lehet benne csiga vagy garnéla, esetleg ültethetsz bele kaktuszt is, de semmilyen halat nem tarthatsz benne. Törvény tiltja a halak gömbakváriumban tartását és szintén törvény tiltja a halak 30 liternél kisebb akváriumban történő tartását. Nem egy túl nagy összeg egy 30 literes akvárium, használtan már fillérekért kapsz. Vegyél egyet és abban nyugodtan tarthatsz. Azért sem ajánlanám a 20 litereset, mert abban elég nehéz megtartani a jó vízminőséget. Nekem többek között ezért 45 literes még az ivadéknevelő akváriumom is.
Milyen szűrőd van az akváriumhoz? Remélem azt tudod, hogy az is kell hozzá.
Nőstény bettáknál csípésrend van (kb. mint a tyúkoknál). 2 simán halálra szekálja egymást. Nem lehetetlen együtt tartani a nőstényeket, csak kellene hozzá minimum 5 hasonló temperamentumú hal, hogy kellőképpen oszoljon az agresszió meg legalább egy 80 literes akvárium víz alatti dzsungellé növényesítve, hogy legyen mindenkinek elegendő búvóhely. Szóval bonyolult. 20 literbe egy darabot sem kellene rakni, nem csak azért mert törvény tiltja, hanem mert akkora helyen csak nyomorogna (nekem 40 literben van egy hímem, az akvárium minden négyzetcentiméterét kihasználja).
Amúgy megfelelő méretű helyen, megfelelő halakkal társítva általában nem szoktak vérfürdőt rendezni sem a hímek, sem a nőstények.
Mindegy,úgyis akartam venni egy kockaakváriumot,de ezt megtartom, ha történne valami.
De egyébként ha ezt tiltják , akkor az emagon miért lehet rendelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!