Sziámi harcoshal. Hím és nőstény együtt tartása?
Érdekes, mert én ugyan csak párzáskor tettem őket egybe, de az egyik nőstényemet azonnal megtépte, párzás előtt és után is, ki kellett menekítenem többször is, - sajnos el is pusztult nem sokkal utána pedig nem erőltettem többet, hiába ment volna a nőstény a hímhez - a másik nőstényemet viszont egyáltalán nem bántotta. (Igen, látszik a nőstényen, amikor összerakhatóak.)
Később nagy helyen együtt is voltak és nem bántotta. Nem nagyon értem a betta hímeket, nehéz eset.
Nekem 110 literben volt 1 hím 3 nősténnyel. Az egyik nősténnyel néha verekedett, a másik kettő menekült előle. Amikor az egyik becsíkozódott, akkor egy 10 literes akváriumban párosodtak (habfészeképítés, párzás), majd a nőstényt visszaraktam a nagyba, a hím egyedül vigyázott az ikrákra és a fészekre.
A 110literesben voltak mellettük neonhalak, ancik, ramirezik, soha nem volt bunyó más fajokkal. Bár szerintem a ramik helyretették volna.
Általában azért jobb a 2-3 nőstény, mert jobban megoszlik a hím agressziója. 200 liter felett szerintem tartható együtt két hím is, felosztják a területet, bár biztos lesznek bunyók és nem is lesznek emiatt olyan szépek az úszók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!