Most vettem egy teljes aquárium szettet még uj vagyok ebbe az egészbe tudnátok nekem segiteni abba hogy hogy kell a növényeket elültetni (sima kavicsot vettem ) meg kell e valamilyen szert raknom a aquáriumba a növényeknek vagy valamit?
Halak már vannak benne?
3 hétig üresen kell járatni,az akváriumot,csak a technikai berendezésekkel meg mindennel együtt,csak halak nélkül.
Mekkora az akvárium?
Milyen szűrés?
Ha szett,akkor nem lehet valami erős se a világítás,se a szűrés.
A növényeknek kell növénytáp,de gyenge a fényed,ezért csak kevés fajta növénynek elég a világítás.
Halaknak jelenleg 50%-nál nincs több esélye a túlélésre. Elkapkodtad a dolgot. Előbb kellett volna kérdezned. A szűrőd jelenleg nem áll készen a halak ürülékének lebontására, 3-4 hétig kellett volna halak nélkül járatnod a szűrőt, ez idő alatt elszaporodnak az ammóniát nitráttá alakító baktériumok. Holnap ha van rá módod vegyél mielőbb valamilyen baktérium kultúrát(pl; sera nitrivec), amik spóra állapotba tartalmazzák az előbb említett baktériumokat.
A homok szerencsésebb választás lett volna a növények szempontjából. A kavics és a gyenge világítás miatt csak a következő növényeket ajánlom: anubias, jávai moha, gömbmoha. Több növény nem hinném ,hogy megmaradna. A halakról még nem írtál semmit. A szűrésed is gyenge, csak úgy telepíthetsz mintha 30 literes akváriumod lenne, különben venned kell bele még 1 ilyen szűrőt, mert kevés lesz.
Milyen halaid vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!