Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat válasszak?...

Milyen halat válasszak? Mondanátok ötleteket?

Figyelt kérdés
Már egyszer kérdeztem a gömbakváriummal kapcsolatban :) de rosszakat mondtak róla, ezért veszek egy rendes, négyszögletű akváriumot. :D Szerintetek milyen halat tartsak benne? Olyat szeretnék, aminek jó a szobahőmérsékletű víz, vagy nem drága beszerezni egy melegítőt? köszi előre is :) 15/L
2010. febr. 4. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!Valóban nem jó a gömbakvárium.Helyesen döntöttél.Az lenne a kérdésem hogy hány literes akváriumot szeretnél,mert ha 2000000000000000akkor tehetsz bele cápát de ha 10 akkor jelentősen csökken a lehetőségek száma.Kb a víz ugy 22fokos lehet a szobádban.De mekokora akira gondoltál.Amugy a drágaság relatív.Én nem mondanám vészesnek 1-3e ftért kapsz.3e az már termosztátos.Amugy milyen felszereltséget tudsz biztosítani,mert levegőztetőt muszáj venned,és ha nem áldozol szűrőre akkor légpumpára köthető szivacsszűrő 600ftért kb azért kellene.De aztmondom hogy ha ezeket veszed meg akkor egy gyengébbet kapsz,és roszabbat mint a motoros belsőszűrő,és áreban már nagyon közel állnál hozzá,tehát akkot vegyél egy szűrőt amivelé tudsz levegőztetni kb 3000ft. egy 20literes aki kb 2000 talaj,kaja,növények,halak,és fűtés is kéne hogy ne csak 1fajta halat tarthadss hanem tudj válogatni,de amugy kezdőknek a legkisebb ajánlott méret az 50literes. 20e ft egy 54literes akvárium szett tetővilágitással szűréssel mindennel együtt ughogy a lehjobb neked és a halaidnak az lenne ha ezt a szettet vennéd meg.
2010. febr. 4. 16:57
 2/6 A kérdező kommentje:
hát, nem vagyok otthon a számokban, nem gondoltam túl nagyra, egy a 20 és 30 L-esre gondoltam, mivel 1, max 2 halat szeretnék benne tartani :)
2010. febr. 4. 17:00
 3/6 A kérdező kommentje:
hú.. most olvastam végig :) akkor az 50 literes nem nagyon nagy? bocs, csak nem vagyok otthon ebben a témában, ezért is kérdezem :) hát ha veszek szűrőt meg ilyeneket, akkor általában a drágábbat veszem, hiszen az annyival jobb is. akkor majd megnézem az 50-54 literest:) világítással.. de szép lesz a szobám :D
2010. febr. 4. 17:02
 4/6 anonim ***** válasza:

[link] ez pl egy 54literes akvárium.Megmondom az igazat,a pont ilyet szeretnél,az eleén nem fog összejönni.Ez sok évtapasztalat "tanulás" eredménye hogy így néz ki a szerencsésnek mint ahogy.

A méretei egy ekkora akváriumnak: 60 széles 30 mély és 30 magas(cm) lemérheted hogy hol fér el.És amire teszed ugy 60-70kgt kell elbírjon.Én a helyedben csak is ilyennel kezdenék.És amilyet ennyiét adnak bőven jó,idővel,ha tényleg akvarizálsz ugy is vesze egy nagyobbat.Én mikor kisebb voltam és enm tudtam semmit tervezgettem egy 10literes akváriumot 2,3 aranyhallal, karácsonyra kaptam egy 54literes akváriumot 10 szép kis halacskával(nem aranyhallal,mindenkit megnyugtatok) eltelt 2 év,mostmár egy 112literes aksim van de néha ezt is szivesen látnám nagyobbnak...Amugy Azóta rájöttem hogy jó hogy igy történt,és az aranyhalak is megúszták,hosz rövid életük lett volna,mivel min 100liter kell nekik...Ha a szettet veszed a helyedben 6 vörösneont vennék,6 ékfoltos razbórát 3-4 páncélosharcsát, és így már szuper lesz minden,és ha teheted csak is élőnövényt használj.Dekorációnak kő,gyökerek bujkálók a legszebbek,de ha te a giccsesebbet szereted akkor vehetsz várat,hajóronycsot stb-t,de sokkal szebb egy természetes akvárium szerintem. Sztem a legszebb a fekete talaj.Arra figyelj hogy amit eteyzel az akváriumba ne legyen mésztartalmu.Változatosan etess,és mindig használj vízkezelőt!

2010. febr. 4. 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

ezek is 54literesek,csak azért küldtem hogy látsd hogy azért nem egy hatalmas nagy akvárium ez,a föntin még elég nagynak tűnik a lentin viszont láthatod h nem olyan nagy.De biztos van otthon mérőszalag,simán meg tudod nézni mekkora lenne. ha van kérdésed nyugodtan írhatsz privát mailt is és akkor segitek.

2010. febr. 4. 17:42
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi, nagyon rendes vagy :) Nem szeretem a giccses dolgokat, nekem a szép, természetes akváriumok tetszenek, élő növénnyel :)
2010. febr. 4. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!