Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Igaz hogy a sziámi harcoshal...

Igaz hogy a sziámi harcoshal bánthatja a többi halamat?

Figyelt kérdés

van egy sziámi harcoshalam, és több fajta hallal van egy akváriumban (guppi, kardfarkú, fekete molli), a boltban ahol vettem, ott azt mondták nekem hogy ha nincs párja a harcoshalnak akkor nem bántja a többit. de ismerősöm azt mondta hogy ha van nekik a "párzási időszak" akkor nagyon védi a területét, ezért bánthatja a többit (inkább éjszaka amikor nem ég nekik a világítás).

Ez igaz?

2014. dec. 22. 19:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Eddig. Ivaréréssel változhat.

Másrészt se a guppi, se a xifó, se a molli nem tartozik a "bettabiztos" halak közé, mindegyik hajlamos a csipkedésre. Hogy ez mennyire jön ki, az nagyban függ a tartási körülményektől és a szerencsédtől.

Összességében elmondható, hogy a bettát egyedül tartani a legegyszerűbb, ha muszáj társítani, akkor nyugodt, békés csapathalakkal érdemes próbálkozni.

2014. dec. 22. 20:45
 12/12 A kérdező kommentje:
De jó.. Viszont egy ideig nem valószínű hogy külön bírom rakni, mert nincs másik akváriumom, meg ahhoz bármi. Addig akkor nem tudom mit csináljak vele.. Félek hogy bántani fogja a többit.
2014. dec. 22. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!