Igaz hogy a sziámi harcoshal bánthatja a többi halamat?
van egy sziámi harcoshalam, és több fajta hallal van egy akváriumban (guppi, kardfarkú, fekete molli), a boltban ahol vettem, ott azt mondták nekem hogy ha nincs párja a harcoshalnak akkor nem bántja a többit. de ismerősöm azt mondta hogy ha van nekik a "párzási időszak" akkor nagyon védi a területét, ezért bánthatja a többit (inkább éjszaka amikor nem ég nekik a világítás).
Ez igaz?
Ez betta függő, általában van egy áramlástól mentes rész ahova a habfészkét építi, stabilizálja, sokszor a szűrő mellett van. Van olyan, hogy arra téved egy hal akkor rá csápol, mereszti a kopoltyúit.
Sokszor egy kopoltyú meresztéssel le van tudva a dolog, a másik hal kifordul az útjából és szent a béke.
A saját fajtársaival folyamatosan agresszív ez tény, azt, hogy másik hallal mit csinál az a vérmérsékletén múlik.
Más agresszív hallal nem jó összerakni a bettát, példa hevesebb törpesügér darabokra tépi, harcolni inkább csak betta a bettával tud, más hallal ami nem menekül hanem szembe fordul vele esélytelen.
lehet hogy kifogtál egy békéset, van amelyik nem bánt senkit. Nálam érdekesség volt a bettáimnál (2 vörösem volt és egy kékem), hogy a vörösek mindketten agresszívak voltak, a kék meg teljesen nyugis.
3-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!