Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat vegyek karácsonyr...

Milyen halat vegyek karácsonyra 50000 és 10000 ft között?

Figyelt kérdés

2014. dec. 18. 19:26
 1/10 A kérdező kommentje:
Szépet
2014. dec. 18. 19:27
 2/10 anonim válasza:
100%
Vizilóvat
2014. dec. 18. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
100%
Most saját magadat oltottad be???
2014. dec. 18. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Halat tízezer és ötvenezer között? 20kg ponty megteszi karácsonyra, abból jó Bajai halászlevet lehet főzni:)
2014. dec. 18. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Mekkora akváriumba?ragadozó,növényevő,mindenevő?
2014. dec. 18. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó, nehogy már komolyan vedd. Valami unatkozó hülye gyerek lehet. Saját magát buktatja le. :)
2014. dec. 18. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

8db ilyen homoki angolnát:

[link]


Ezek cukik:

https://www.youtube.com/watch?v=OgJhbVpYl3w

2014. dec. 18. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Arany halat


(mármint aranyból legyen)

2014. dec. 18. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor tőlem vehetsz márványsügér ivadékot szépek lesznek most csak 49999 ft/db
2014. dec. 18. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Süllő: kiváló,zsírszegény, ízletes Harcsa: kissé lazább, zsírosabb húsu hal. A csuka száraz, zsírszegény – jellegzetesen pikáns ízű. Néhány recept mellékelve, melyek segíthetnek a döntésbe.

Fogasszeletek sajt mártással

80 dkg fogas színhús, 4 adag sajtmártás, 4 dkg vaj, 2 evőkanál fehérbor, 3 evőkanál víz vagy hal alaplé, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só.

Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét vagy a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve 4 percig pároljuk. Elkészítjük a sajtmártást, a hal fehérboros párolólevéből is adunk hozzá. A halszeletekről lecsurgatjuk a párolólét, majd bevonjuk a mártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, zsemlemorzsával, vajdarabkákat teszünk rá, majd 2-3 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot a sütőben.

Máramarosi töltött csuka

2 db 2 kg hal, 2 zsemle, 1 csésze tej, 5 dkg vaj, 2-3 db velős csont, 3 evőkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér.

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyéből, vajból, csontvelőből, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetűzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük.

MEGJEGYZÉS: Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthető. A zsidó konyha igen kedvelt, ünnepi étele.

Harcsa savanyú káposztával

1 kg savanyú káposzta, 2 evőkanál libazsír, 1 kg harcsa, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors, gyömbér, tárkonyecet.

A vagdalt savanyú káposztát libazsírban félig megpároljuk, majd tepsibe tesszük, megszórjuk kevés gyömbérrel, sózzuk. Ráhelyezzük a megtisztított, hosszú szeletekre filézett, tárkonyecettel bedörzsölt, besózott és megborsozott harcsát. Tetejére vajdarabkákat teszünk, és a sütőbe toljuk. Ha megsült, ráöntünk 2 dl tejfölt és pár percig újra sütőbe tesszük.

MEGJEGYZÉS: pontyból ugyanígy készíthető. Ez a recept határozottan kínai hatásra vall.

2014. dec. 19. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!