Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ki mit rakna 50 l be?

Ki mit rakna 50 l be?

Figyelt kérdés

MIT tennetek bele Ami szep szines lenne

1.:1 betta him voros neonal

2.:guppy csapat

3.:Platti es molly

2014. dec. 16. 23:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az 1-es variációt tenném.

2-eset könnyű gondozni, ha kezdő vagy, tökéletes választás.

2014. dec. 17. 00:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Ok koszonom ugy tudom hogy a betta szemelyisege eltero nem tudom hogy mindegy milyen a betta? Melyik a legnagyobb beta?
2014. dec. 17. 00:14
 3/13 anonim válasza:
A sziami harcoshal a legnagyobb betta. Egyszer lattam egy boltban "sarkany harcoshalat" ami kicsit nagyobb volt,bojtos uszokkal de soha tobbet.
2014. dec. 17. 00:50
 4/13 anonim válasza:
38%
Sört
2014. dec. 17. 04:47
 5/13 anonim ***** válasza:

4. 1 betta hím egy csapat parázslazaccal.

A neonnak legalább 80 centi úszótér kellene. Megdögleni nem fog 50 literben se, de jól sem fogja érezni magát és a természetes viselkedésükből sem fogsz sokat látni, akkor meg minek? Parázslazac kb. feleakkora, jóval kevesebb a helyigénye is. De még mindig akkorák, hogy egy falánk betta se tévessze össze őket a vacsorájával.

Bettának mindegy, hogy milyen színű meg milyen fajta, nem ettől függ a személyisége. De ritka az olyan példány, ami nem tűr meg mást maga mellett. Mivel területvédő, valamennyivel biztosabb, hiszti nélkül elfogadja az új lakótársakat, hogy nem ő költözik be először az akváriumba. (Ha megszokta, hogy nincs egyedül, akkor a később érkező halacskák miatt sem fog hisztizni.)

#2: Betta splendens (Sziámi harcoshal) fajon belül létezik giant verzió, ami normál méretűnek kb. a duplája. Viszont a sziámi harcoshalon kívül van még egy számos betta faj létezik (a legismertebb talán a Betta imbellis - békés harcoshal) és hát, van a splendenseknél jóval nagyobb. Tehát a kijelentés "A sziami harcoshal a legnagyobb betta" khm... nem állja meg a helyét.

Kérdező: azért sem 2. vagy 3. verziót választottam, mert nem bírom a "guppi-platti-molly" szentháromságot. Egy marák guppi jó választás lenne 50 literbe, sőt a plattik is, de a molly nagyon nem. Egyrészt ők már minimum 6 centisre nőnek, másrészt csipkelődősek (amire a kis akvárium még rá is erősít). Szóval a molly-t 100 liter alatt nem ajánlanám.

2014. dec. 17. 07:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Neonhalnak mollynak kicsi. Guppy platti kombó viszont jó lehet. BEtta is mehet bele, de nem értem az embereket miért vannak annyira oda érte, lusta , unalmas hal.
2014. dec. 17. 09:53
 7/13 anonim ***** válasza:
Én a 2. verziót választanám, akkor is, ha nem lenne túl kicsi az 50 liter a neonnak és a mollynak.
2014. dec. 17. 09:55
 8/13 A kérdező kommentje:
3 platti 3 guppi 1 betta him Jo?
2014. dec. 17. 11:59
 9/13 anonim ***** válasza:
Törpegömbhalakat tennék.
2014. dec. 17. 15:02
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha kifogsz egy kevésbé vehemens betták akkor talán működhet.
2014. dec. 17. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!