Hány literes akvárium a jó választás egy lakásba?
Én a tiednél is kisebb akváriumok híve vagyok... Nálam úgy 60 liter a maximum :S Az alátámasztás, a födém terhelése és a vízmennyiség miatt. (Nem szeretem, ha az akvárium nehezebb nálam, az én esetemben ez egyfajta lelki határvonal.) Szóval nem egy csónakban evezünk:)))
Én a 30 litereseimmel kapcsolatban sem éreztem soha azokat a gondokat, amiket itt szoktak hangsúlyozni: egyensúly beállítása, karbantartás stb. Mindig is jól elvoltam velük... A 60 literes 3 évig volt a gardróbban, mire megszoktam a gondolatát - most már nem érzem nagynak:))
Szerintem válaszd azt a méretet,
- amit biztosan elbír a födémed:))
- amekkora helyet még jó helyen anélkül fel tudsz szabadítani, hogy kerülgetni kelljen
- ahol a kiszemelt fajok jól érzik magukat
- amekkorát megenged a lelki nyugalmad:)))
A mostani az 65 literes.Imádom de szeretnék egy olyan nagyot ahol többet lehet "nézelődni" és az állatok is nagyobb területen élnek (és nagyon szeretnék KAGYLÓT is).
A lelki nyugalmam elbír akármekkora térfogatot :)
A súllyal számolok igen, mondjuk egy 400 literes akváriumot gépészettel és bútorral kb 6-700 kg-ra saccolok és ha ekkora mellett döntök,akkor lehet hogy kikérem statikus véleményét is és kötök a lakásra vízkár biztosítást :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!