Milyen halfaj lenne a legjobb választás a lent leírt körülmények között?
Ha legalább 27 fok lenne a hőmérséklet, úgy mehetne betta, így mehet 7 darab nano(nem neon) hal.
Közülük a csapvízben tarthatóak jók neked: [link]
Azt mindenesetre mérlegeld, hogy átlag az akvárium bruttó literét, azaz 40 litert kell cserélni egy hónapban, ez heti kb 30% vizet jelent mivel az akváriumodban nincs 40 liter víz.
Egy keménység tesztel tudod ellenőrizni a vizedet, nem kerül sokban példa egy csepegtetős neptun, előfordul, hogy a havi 40 liter vízhez nem kell sok ioncserélt víz és már tarthatsz is lágy vizes halakat, ioncserélt víz 250-350ft 5 liter.
A világításod ha sárgás akkor nem jó, 2700 kelvin körül lehet.
Menj be egy villamossági boltba, vegyél 6400-6500 kelvines megfelelő foglalatú izzót, philips vagy icon 1000ft körül van.
NE akvarisztikába vegyél, és ne akvárium világítást kérj, úgy 5000ft szinte ugyanaz.
6500k hideg fehér:
Szinte minden villamossági botban van.
Törpe gömbhalról azt hallottam, hogy nehéz vele boldogulni, de egyébként gyönyörű kis jószágok. Néhány garnélát szeretnék bele, de a halak jobban vonzanak.
B.Joci: Nálunk azokban a boltokban, ahol néztem, csak ilyen "hiperszupermindentérő" tesztek vannak méregdrágán. Egyébként anno amikor be volt vizsgáltatva a vizünk, akkor nagyon kemény volt, viszont csináltam szappanos tesztet, és majdnem úgy habzott mint az esővíz, szóval ez kicsit meg is zavart. A fénycsöves tippet köszönöm, ez még hasznos lesz! :) Vízcserével nem lesz gond.
Ha minden igaz te kérdezted ezt is: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__6..
Gépeltem egy pár sort, remélem tudod hasznosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!