Most vágtam ki egy szőlőtőkét. Ki kell e szárítani és aztán beáztatni vagy simán elégvha letakarítom aztán áztatom?
Elsőnek főzd ki, hogy az élő részek elhaljanak, utána ki kell szárítani teljesen, főzd ki újra, hogy az elhalt részekre jött gombák elpusztuljanak, majd kiszárítás megint.
Utána mehet akváriumba, persze kérdés a permetezés, ha rézzel vagy mésszel volt permetezve a szőlő, példa bordóilé akkor inkább még sokáig áztatni külön, de akkor is nagy a rizikó.
Elvileg legalább 5 éve nem permetezett szőlő jó, de annál is figyelni kell, hogy élő vagy bomló rész ne legyen az ronda penészes lesz az akváriumban.
Még annyi, ha esetleg felszívódó rovarölővel is volt permetezve akkor nem ajánlott egyáltalán felhasználni.
A réz-oxid permetezés áztatással, szárítással, csökkenthető olyan szintre ami nem okoz toxikus dolgokat és nem tesz kárt a mikroorganizmusokban, a rovarölő már nehéz ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!