Szőlőtőkét tettem az akváriumba ami az első éjszaka alatt teljesen beopálosította a vizet. Mit tegyek?
Számos fórumot átolvastam a tőke elkészítését megelőzően, így mertem belevágni ennek a dekorációnak az elkészítésébe.
1 hónapja vágtam ki a tőkét, még élt a növény. Permetezve 5-6 éve biztosan nem volt. Ledörzsöltem a külső háncs részt, a kis lyukakat is kikaparásztam, sós vízzel leforráztam, áztattam, újradörzsöltem, áztattam, ezt folytatva minden vízcseréné. Az utóbbi napokban lényegében már nem eresztette a színét csak minimális mennyiségben.
Gondoltam eljött az idő. Tegnap este betettem az akváriumba, kis mértékben feldíszítettem mohával és járattam a fanfilter 1-es levegőztetős szűrőmet. Reggel feltűnt, hogy a levegőztető csendes. Valamitől eltömődött és nem keringette a vizet :( a víz pedig teljesen beopálosodott. A néhány pici almacsiga ami a vízben volt, azok pedig fent voltak levegőért.
Tudom, hogy számos ezzel a problémával foglalkozó topic kering, de mégis megszeretném kérdezni, hogy az opálosodás ellen mit tehetek? Az akvárium 54 literes.
hmmm...először is vedd ki a tőkét :)
aztán cserélj vizet, mondjuk 50%ot szerintem. a szűrődet pedig mosd át alaposan klórmentesített vízben (pl vízelőkészítővel kezeld vagy ilyesmi).
esetleg szat clearwater gyantával is lehet próbálkozni. de a szűrőd musz lesz megtisztogatni, mert a jelek szerint valamitől tényleg eltömődhetett.
Szerintem áztasd még a tőkét vödörben.
Ne tedd az akváriumba ha ennyire bedurrantja a vizet.
Ne dögöljenek meg a csigáid azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!