Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 15 literes akváriumba 2...

Egy 15 literes akváriumba 2 vagy 3 aranyhalat tennétek inkább?

Figyelt kérdés
2014. dec. 10. 18:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nem tudok nagyobbat venni, mert nincs hely a shobámban, így is csak a radiátorra tudom tenni ezt is, a nagy alatt leszakadna.-.-

Akkor marad a kettő.

2014. dec. 10. 19:08
 12/21 A kérdező kommentje:
Mit eszik az aranyhal?
2014. dec. 10. 19:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Kamu.
2014. dec. 10. 19:11
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezve, hogy ez valódi kérdés, nem azért írták, hogy 15 liter kevés az aranyhalnak, hogy bántsanak!

Egy kifejlett aranyhal mérete 15-35(!) cm, egy 15 literes akvárium úgy 25 cm hosszú lehet - és lehet benne max. 12 liter víz? Fizikailag se nagyon férne el benne egy aranyhal se, és még élettér is kellene szegénynek!!! (Arról nem is szólva, hogy az állatvédelmi törvény tiltja 30 literesnél kisebb akváriumokban kifejlett gerinces állat tartását, nyilván nem véletlenül!)

Radiátorra amúgy se tegyél akváriumot! Nyáron nagy lenne a hőingadozás, télen is nagy lenne a meleg, megfőnének benne szegény halak! És akkor még a fokozott algásodásról nem is beszéltünk, vagy arról, hogy mennyire nem stabil hely ez egy akváriumnak...

Ha tényleg annyira érdekel az akvarisztika, akkor biztos vagyok benne, hogy idővel találsz helyet egy minimum 30 literes akváriumnak:), és találsz olyan fajt az aranyhal helyett, amit még szívesen tartanál, és amelyiknek tudsz is megfelelő körülményeket biztosítani...

2014. dec. 10. 20:05
 15/21 Pendulum92 ***** válasza:
100%
Én egy kibelezett két kilós pontyot tennék bele, bár az akvárium nem pontos kifejezés, inkább lábasnak hívnám.
2014. dec. 11. 09:34
 16/21 A kérdező kommentje:
Találtam neki másik heyet az íróasztalon, és megfogadom a tanácsaitok, akkor csak egyet veszek bele.
2014. dec. 11. 11:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél egyet se!!

Mi nem érthető azon,hogy 30 liter alatt nem lehet gerinces állatot tartani.

Ha megteszed,törvényt sértesz.A hal is csak kínlódna,nem is esztétikus.

Az aranyhalnak 200 liter kell,mert 30 cm-re megnő.

2014. dec. 11. 15:03
 18/21 anonim válasza:
0%
Ne halgass senkire... ma kaptam 2 arany halat 15 literes akváriumba és tökéletesen megvannak és a bácsi aki az eladó volt az is mondta hogy kettônek MÉG elég.. és el is vannak benne mivel az aranyhalak emlékezete kevesebb mint 10 mo....
2014. dec. 16. 18:45
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

# 18 válaszoló, idővel rájössz majd, hogy a "bácsi" át szokta verni az embereket mint ahogy téged is átvert, ő az eladás után kapott pénzből él.

Lehetőleg ne sok ilyen bácsira halhass. [link]

2014. dec. 16. 19:35
 20/21 anonim ***** válasza:

Drága fiam te olyan bolond vagy.

Nem értesz a szóbol?

15 LITERBE NEM(!!!!!) LEHET TARTANI.

A 15 literes akvárium hossza alig 30 cm úgyhogy max egy döglött 30 centis aranyhal tárolására lenne jó.

Az aranyhal, ha normálisan tartják megnő nagyra, és minimum 150 l kell. Ha meg abban a hitben élsz, ha kis helyen van kicsi marad, igaz,de amnónia mérgezésben meghal.

"de nekem aranyhal kell" kellhet,de ne vegyél.

Vehetsz, csak mi attól akarunk megóvni, hogy nehogy kipusztítsd a kisállatbolt aranyhal állományát...

Egyébként ha ez nem normális válasz akkormegmondom. NEM 2, NEM 3. NEM IS EGY. KEREKEN NULLA.

2014. dec. 27. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!