Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Enyhe télen amikor a tó nincs...

Enyhe télen amikor a tó nincs befagyva ki lehet venni a kicsike aranyhalat és be lehet hozni (külön akváriumba) hogy etessem?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretném behozni és gondozni őt , egyedül ő a kishal , DE!!!! anyukámék azt mondják hogy a légkör árthat neki , mert kinn hideg van benn meg meleg...mit tegyek ? kérlek titeket gyorsan válaszoljatok , köszcsi puszcsi :*
2014. febr. 11. 17:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nos, a "légkör" biztos nem fog neki ártani...

Szerintem ha nem meleg vízbe teszed, akkor nem lesz ilyen probléma. Esetleg azt is meg lehet csinálni, hogy a tó vizéből veszel ki és abban viszed be, akkor az majd szépen fokozatosan magától felmelegszik annyira, amennyire a szoba melege engedi.

De szerintem attól mert kicsi, nem kell bevinni. Inkább adj neki enni most, amikor nincs befagyva a tó vize (később meg lehet rá pici lyukakat csinálni, ami az oxigén miatt is fontos). Különben is, ha csak úgy minden felszerelés nélkül lesz bent az többet árt, mint használ, tehát simán belepusztulhat. Biztos kis aranyos, de inkább hagyd kint a többivel most már. Náluk nem úgy van, mint nálunk, attól, mert kicsi még nem lesz baja neki sem.

2014. febr. 11. 17:27
 2/13 A kérdező kommentje:
tudom :D de a tóban nem is lehet látni , és én csak gondozgatni akartam!!! :D de azért köszi
2014. febr. 11. 17:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Tudom, de sajnos ez árthat neki és felszerelés nélkül csak szenvedne odabent. Jobbat teszel neki, ha kint hagyod.
2014. febr. 11. 17:46
 4/13 A kérdező kommentje:
oké :( de megyünk tavasszal horgászni és fogok fogni bele egy kishalat (az akváriumba) . tavaly is volt naphal semmi nélkül akváriumban , és mégis 1 évig élt , de ugy halt meg hogy kiugrott és kiszáradt , vagy a szomszéd macsekja szedte ki , tehát szerintem tavasszal hozom be akváriumba a kishalacskát :))
2014. febr. 11. 17:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Ne fogj semmit szűrő nélküli akváriumba. A hal nem tudja megmondani, hogy szenved.
2014. febr. 11. 18:08
 6/13 A kérdező kommentje:
ok
2014. febr. 11. 18:33
 7/13 anonim ***** válasza:
Ne vidd be tavasszal se a kis aranyahalat, mert szűrő nélkül meg fog dögleni.
2014. febr. 11. 19:31
 8/13 A kérdező kommentje:
és szűrővel ?? van az is : D
2014. febr. 11. 20:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Látom nagyon szeretnél valamit mindenáron gondozni.Az hogy van szűrőd az kevés egy aranyhalnak a kajálás mennyiségéből adódóan nem elég egy kis belső.Szobában egyébként sem ajánlatos tartani nyáron felmegy a vize 30fokra bele is halhat.Jó neki a tóba hidd el.Ha valamilyen benti halat szeretnél akkor inkább trópusiakat vegyél nem nagy cucc kell egy akvárium szűrő fűtő világítás meg dekor pici 4-5centis halakat (guppy,betta,nanohalak)mehetnek egy 30 literesbe páran, de annak semmi értelme hogy az aranyhalat vagy a naphalat kínzod egy kis akváriumban.Egyébként lehet tartani ezeket csak nem kis szűrés nélküli aksiban.Hable tart naphalakat olyan 150literes akváriumban szűréssel biztos elmondja neked hogy kell ha eljössz akvafarm.hu fórumra :)

2014. febr. 11. 21:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Amíg a tó víze 4 fok alatt van, addig TILOS etetni a halakat, mert elpusztulnak!!!

A kedves első/második válaszoló, megint fatálisan rossz tanácsot adott, olyan témában, amihez nincs lövése.

Kérdező, hagyd a tóban, ott van a legjobb helyen.

Ha az akváriumba akarsz halat, vegyetek egy csapat szép guppit, de csak akkor, ha elég nagy az akváriumod, tudod, 30 liternél kisebben tilos, törvényileg tiltott halat tartani.

2014. febr. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!