Beteg a Bettám, mi baja?
Mekkora az akvárium?
Milyen szűrőd van?(mintha ott egy fan 1-eset láttam volna)
Neonhalat nem lehet együtt tartani bettával,mert a neonhal 24,a betta 28 fokot igényel.
A vized sem látszik valami tisztának.
A szűrés egy kicsit gyenge,először szájrothadásra gondoltam,de az fehér lenne,nem piros.
Itt tudsz körülnézni,hátha megtalálod a halad betegségét: [link]
De mégis mióta ilyen a bettád? És eddig mit kezdtél vele? Bélmozgása van? Felülről hogy néz ki? Tudsz feltölteni arról is egy képet? Nem látszik igazán jól a képen, de mintha a hasúszók és a farokúszó széle sérült, fekete lenne. Az is sokat segítene, ha leírnád pontosan milyen élőlényből mennyi van az akváriumodban és milyen rendszerességgel mennyi vizet cserélsz.
Ahogy a többiek mondják, a Fan-1 gyenge egy normálisan telepített 50 literes akváriumba. Úgyhogy a én elsősorban a vízminőségben keresném az okokat. Mibe sikerült elkülönítened? Hacsak nem egy nagy méretű, fűtött és lehetőleg szűrt tároló, gyanús, hogy csak ártasz vele hosszú távon.
Tipp: ha legközelebb fotózod, takarítsd meg az üveget legalább kívülről és sötétítsd be a szobát úgy, hogy az egyetlen világítás az akvárium felett legyen, úgy nem fog tükröződni!
Itt van még több kép, ez az aki egy kicsit kisebb (30l)
fűtött, az aljzat pedig látszik. Körülbelül 3-4 napja kezdődött és most tart itt. A bettán kívül még 10 neon van a másik aksiban és szálas növény. Vizet hetente-kéthetente 30%-ot cserélek. (Kb amennyi elpárolog amilyen meleg van nálunk néha.)
Képek.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!