A bettám beteg de nem tudom mi a baja így kezelni sem. A gyomra fel van puffadva, és szerintem egyre nagyobb, kifakult és látszik h nem érzi jól magát, lassú is és sokat pihen, az fátyla is kifakult és mintha rongyolódna, Mi baja lehet?
Szerintem valami olyat ehetett, amit nem bír. Vidd el orvoshoz.
Ha több halad is van,akkor mindenképp különítsd el tőlük.
szia!
Sajnos az én bettámmal is így kezdődött. Nem jelent jót.Foltok lettek rajta végül, és meg is halt rá pár napra :(
Ez nem kajától van...
Gyanús a hasvízkór, az járhat úszórothadással, jellemzően felpuffad a hasuk, kifakulnak és nem normálisan úsznak, vagy csak fekszenek a talajon.
Vegyél JBL Ektol Fluid-ot vagy Sera Bactopur Direct-et (a sima bactopur nem jó, csak a direct!!)
a bettád hasvízkóros
hát vagy veszel valami sera baktopurt vagy mit, ami jó drága, vagy megvárog míg meghal és veszel egy új bettát, az olcsóbb. Mert nem adok neki sok esélyt hogy a betegségből kilábal, de azért meg lehet próbálni. A betták könnyen halnak.
Bocsi, közben írtak :)
Hát én azért nem várnám meg, hogy meghal. Nekem is nemrég voltak hasvízkórosak a halaim, szám szerint a kb. 100 db-ból összesen 8, ezeket külön tettük, 3 db halt csak meg, a többi pedig szépen meggyógyult.
Szerintem ha már van egy kedvenced, amiért felelősséget vállalsz, nem várod meg, míg elpusztul, csak mert az olcsóbb... Ez hivatalosan is állatkínzás.
A hasvízkór és az uszonyrothadás is.
Valószínűleg a rossz tartási körülmények miatt alakult ki, kevés vízcsere, nem megfelelő szűrés, rossz minőségű etetés, stressz, ilyesmi.
Kezelés előtt 50%-os vízcsere, pihentetett, megfelelő hőmérsékletű vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!