1 hete indítottam az akim még halak sincsenek benne és nagyon algás. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
elfog tünni vettem egy külső szűrőt azt mondták alga a rossz szűrés miatt jelentkezik na már most nekem belső vel nem volt ilyen algás mint most külsővel. Az aksi üveg tiszta alga nem zöld hanem fehér olyan mintha nyálkás lenne2014. dec. 4. 15:42
1/4 A kérdező kommentje:
nem szép átlátszó a víz ha a biobacik megteremnek eltünik ?
2014. dec. 4. 15:42
2/4 Platypus válasza:
Az akváriumod nem algás hanem heterotróf baktériumok és infuzóriumok szaporodtak el benne. Mindez bomló szerves anyagra utal. Jelenleg még csak fejlődik a külső szűrőd, kell neki még jó pár hét, hogy megérjenek benne a baktériumkolóniák és tényleg hatékony legyen. Ha minden jól megy, magától el fog tűnni a trutyid csak ki kell várnod hogy a lebontó bacik lebontsák a szerves anyagot, a szűrőbacik meg feldolgozzák az ebből felszabaduló ammóniát. Ehhez még jó pár hét kell, és addig a halaknak nem biztonságos az akvárium.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm! sajnos csigáim vannak az mennyire baj ? növényel hozhattam be őket de idáig egyet láttam csak
2014. dec. 4. 16:03
4/4 anonim válasza:
Annyiból baj a csiga, hogy nincs jelenleg ellenfele a tápanyagláncban, a beszórt kajára, esetleg emers levelek korhadására, barna algára, ők vannak egyedül, vagyis szaporodnak majd mint a nyulak, nehéz lesz tőlük megszabadulni.
Szerintem változtass a napi szennyezésen amivel az ammóniát biztosítod.
Példa vegyél 1 levél artemiát, napi 1 kockát dobj egy dunctos üvegbe amibe víz van, előtte a víz felét öntsd be az akváriumba ami az üvegbe van majd töltsd fel, az artemiát maradjon az üveg alján mindig.
Lehet a vége felé lesz 2-3 cm artemia az üveg alján ami bomlik, tehát csak a levet öntsd be magát az artemiát ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!