S. O. S Hosszabb 3-5 oras aramszunet eseten hogyan lehet megmenteni elovilagot a bakteriumkultura pusztulasa miatt?
-ki kell-e tisztitani a szurot/ket/ az elhalt baciktol?
-gondolom bakterium kulturat kell csepegetni mig fel nem all ujra az egyensuly.
-milyen gyakran kell a vizcseret csinalni mire ismet minden a regi lesz?
2 eve van akvariumom, de ilyen hosszu aramszunettel meg nem volt dolgom. Az akvarium: 200l-es , tetra 1200ex kulso,4liter siporax-al,szivacsos belso szuro, novenyek: anubias vallisneria, mohak, hinarok
Bocs az ekezetek miatt de nem magyar a billentyuzet es eleg maceras bogaraszni, hogy mi micsoda.
Valaszaitoka elore is koszonom.
Udv.
Az összes baci úgysem pusztul el a szűrőben, illetve az akváriumban is élnek pl a talajban. Én az ilyenek után nem csináltam semmit, simán beindítottam újra. Ha nem határon táncol az akváriumod, hanem ésszel van telepítve, akkor ezt simán ki kell bírnia, a bacik meg majd újra elszaporodnak.
Ha van otthon bacikultúra, akkor azt nyomhatsz bele, esetleg a szűrőt is átöblítheted egy kis akváriumvízzel, de szerintem több vele a macera, mint a haszon.
Komolyabb növényes akváriumoknál lehet ez végzetes, le szokott zuhanni a ph, illetve oxigénhiány lép fel.
Co2 nélküli akváriumoknál ha az áramszünet alatt nem történt probléma akkor már nem is fog, helyre áll magától minden, max egy részleges vízcsere nem árt.
# 8 válaszoló azért mert a régi sóderes akváriumok berendezése, élővilága, szűrőanyaggal ért talán mai árfolyamon 10.000-et a mai akváriumoknál meg idővel ér 200.000ft-ot
Példa pár száll HM 500ft nekem meg van benn 3 liter.
Ma a komolyabb világítással, szűréssel, szerelt akváriumok kivétel nélkül mind túl telepítettek, a halak nagyobbak mint régen, jobban szaporodnak mint régen, és 5-10x annyi növény van egy akváriumba mint régen. (a sok növény is terheli a vizet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!