Miért algásodik az akváriumom? Zöld szőr és fekete ecsetalga utóbbi elvétve.
a vízminőség mérések alapján jó.
NO2 0,3mg/l
pH 7,5-8
PO4 0,5mg/l
Világítás: Sylvania Aquastar T5 35W és egy Dennerle Special Plant T5 35W. napi 8 órát világít
2-3 naponta 45ml Sera florena és naponta 7ml Easy-life easycarbo kerül a vízbe. 180literes
A mikroelemek nem fokozzák az algásodást tudtommal.
Amit írtam, a profito, az easy-life termék, és sokkal jobban megéri, mint a sera.
Senkinek se tűnt fel véletlenül se, hogy egy félig tengeri, meg a spec növényes cső van?
Ez brutál erős kék spektrum tartomány, az lenne a csoda, ha nem algásodna.
az aquastar ennyire nem jó választás?
egy nagyon komoly üzletben beszéltem az eladóval ő ezt ajánlotta pont ezért cseréltem. jobb lehet a juwel day csöve?vagy megoldás lehet valami vízfelszínen úszó magas fényigényű növény.
Az eladók még a halakhoz se értenek, gondolod majd vágják, hogy hány lument ad le 650 nanométeren egy fénycső? :)
Napfényesből nem kell neves márka. Ugyanaz, mint bármi más.
860-as cső kell. Az akvarisztikaiak is ugyanazt használják, csak rányomtatnak egy céglogót.
Úszó növény esetleg jó lehet.
Bár ha sok növényed van, és nem csak árnyéktűrők, akkor nem a legjobb választás. Mert teljesítményből nincs olyan sok. Az úszó növény meg nem válogat, nem csak az algásító fénytartományt szűri, hanem az összes fényt, mindenestől.
Szerintem az eladó csak katalógus alapján tájékozódott, abban meg kicsit félre vezető a szöveg, valami ilyesmi ha jól emlékszem :" minden vízi életformához" ajánlott.
Egyszerű amúgy, a kék tartomány kedvez az algáknak a piros a növényeknek, persze a növények is használják azért a kék tartományt.
Itt a két csöved: [link]
Piros alig, algáknak viszont nagyon kedvezel.
Ilyesmi kellene: [link]
Mellé meg egy 6500 k nappali pl osram lumilux: [link]
Növényes cső+nappali fénycső akkor ha a világításod alacsony 0.3 watt/liter körüli, két nappali akkor ha a világításod közelíti a 0.5 watt/ litert.
70 wattra 140 literes akva az közepes, 200 literes akva az alacsony, ha a kettő között van akkor egyéni döntés, a világítási idő dönt, növényes fénycsővel kevesebbet világíthatsz, 8 óra körül, nappalival többet 10-12 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!