Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » ATMAN JKA-MIF300 belső szűrőrő...

ATMAN JKA-MIF300 belső szűrőről vélemény?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, bogy van-e valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? 15 literes garnélás akváriumba tervezem, amiben van 8-10 garnéla és ivadékhalak.
2014. nov. 22. 11:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez a formátum nem jó kishalakhoz, garnélákhoz.

Én aquael fan1 szűrőt használok, szépen be lehet állítani a teljesítményt, nem lesz nagy sodrás, a szivacs egy rácsos pipára van ráhúzva, tehát független a burkolattól, a burkolatot le lehet venni, így nyílt szivacsú szűrő lesz.

A te általad kérdezett atmannál ezt nem lehet megcsinálni, ha leveszed a védőt le esik a szivacs.

Kép: [link]

Olyan szűrő jó kizárólag, ami rendelkezik a képen a 15 számú elemmel, arra lehet ráhúzni a szivacsot és nem kell a 16 számú burkolat.

A harisnya meg hasonlók mind hülyeség, másnapra eltömődik, alig fog csorogni a szűrő.

2014. nov. 22. 12:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Nagy kár, hogy nem működőképes, pedig eléggé meggyőző volt, hogy azt írták, hogy mechanikai és biológiai szűrésre is kiváló és elég jó áron lehet most kapni. Jelenleg a szűrés az nekem annyiból áll, hogy kb. egy hónapja elindítottam az akváriumot,porlasztóra ráhúztam egy nagy szivacsot, de ez így ebben a formátumban elég hangos, meg nem tudom, hogy meddig lesz még működőképes ez a megoldás, tekintve, hogy az akkor született ivadékok szépen elkezdtek fejlődni, és most érkezett hozzájuk néhány újabb frissen született ivadék. Az a baj, hogy a fan1-gyel már szemezgettem ugyan, de az már az a kategória, amit jelenleg nem engedhetünk meg magunknak.
2014. nov. 22. 12:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Nyílt szivacs kell és precízen állítható, erre én a teljesen néma aquael fan 1 szűrőt használom, ami nyílt szivacsúvá alakítható egy mozdulattal.

Elvileg a powerheadok vannak még ilyen elven, de kérdés az állíthatóság, 15 literesbe elég a 10-15 liter/órás vízhozam.

A kérdésben szereplő atmanhoz kísértetiesen hasonló resunom van, tömörödik a szivacsa és bele tudnak menni a kicsi garnélák, ivadékok, ki már nem tudnak jönni, a vákuumtól.

2014. nov. 22. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:

*15 literesbe elég a 10-15 liter/órás vízhozam

jav: 100-150 liter/órára levenni, letekerni.

2014. nov. 22. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!