Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S darakór most mit tegyek?

S. O. S darakór most mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy szép 180 literes akim, amiben 2 vitorlás 1 bicolor és 2 pici alganyaló van. Ezek a halak kicsiként kerültek össze így remekül elvannak. Én hülye úgy gondoltam ebben a nagy akiban 2 hal még simán elfér, de nagyon megszívtam mert úgy néz ki ezek meg darakórosak. Mit tegyek????
2014. nov. 19. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
A jövőre nézve: karantén akváriumban a helye az új halaknak. Csak 1 hónap múlva szabad összeengedni a régiekkel, ezalatt kiderül, ha gond van és nem fertőzöd meg a többieket. Van egyébként gyógyszer a darakórra, alkalmazni kell, biztosítani a szükséges külső feltételeket (hőmérséklet emelés).
2014. nov. 19. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne gyógyszerezz semmiképp se. 28 fokra melegísd fel a vizet, és 10 literenként 5 csapot kanál sót tegyél a vízbe. Nem lesz bajuk ne aggódj. 1 hónap karanténre kinek van lehetősége? Szerintem senkinek... Biztos helyről kell venni a halakat, én kereskedésből nem vennék halakat(1-2 kivétellel), persze garancia soha sincs rá, h nem viszel be valami nyavaját az akváriumba.
2014. nov. 19. 21:21
 3/8 anonim ***** válasza:

A sóról: [link]

Kanálmérleg: [link]

5 eváknál só az 7,5-10 dkg, azaz 75-100 gramm só, literenként ez 7,5-10 gramm, a rövid fürdőt közelíti, a növények kipusztulnak, valószínű a halak is.

0,1-0,3% sótartalom elég, azaz 1-3 gramm, evőkanállal nehéz adagolni, egy teáskanál a bevett rutin.

Tedd külön valamibe a halakat és kezeld így: [link]

A parakill vagy hasonló szerek réz szulfát tartalma árt a hasznos baktériumoknak, ezért kell külön kezelni. Parakill sokaknak bevált, de lehet, hogy a só magába elég, hőfok emeléssel.

Sózd meg az akvárium vizét, az akvagurú 1 kávéskanál /10 liter dózisa jó.

2014. nov. 20. 05:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Persze a nettó valós víztömegedhez adagold a sót.

Csak azért ittam mert nekem a példa 150 literre a 15X5 azaz 75 kanál só durván soknak tűnik, 1-1,5 kg só.

(# 2 válaszoló javaslata szerint)

De javítsatok ki ha tévedek.

2014. nov. 20. 05:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem jól fogalmaztam, igen 5 evőkanál sok lenne, kávéskanálra gondoltam.
2014. nov. 20. 10:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Elvileg 1 evőkanál= 3 kávéskanál. Számomra egyszerűbb 5 kávéskanál mint 1,6667 evőkanál.
2014. nov. 20. 10:05
 7/8 anonim ***** válasza:
5g/ liter már sok? Nekem kibírták a halak, bár a növények lehet akkor emiatt torpantak meg.
2014. nov. 20. 10:09
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Eszerint 1 kávéskanál kevés lesz mert az csak 1 dk, szóval 1liter/ gramm. Elvileg 3 lenne az optimális mennyiség .

2014. nov. 20. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!