A malachitzöld/metilénkék ártalmas az akváriumi csigákra?
Sajnos nem vettem észre, hogy darakóros halak kerültek a jól működő akváriumomba, de van benne sok kis csiga, amiket viszont nem szeretnék megölni.
Milyen szert ajánlotok?
Úgy tudom a kettőnek a keveréke némi réz szulfáttal a parakill.
Két megoldás van, az egyik, tudod menyi víz van az akváriumban, (példa 54 literes akvában nem 54 liter víz van)a vízhez mérten adagolod a gyógyszert, emelsz a hőfokon, legalább 28c.fok és adsz a vízhez egy kevés sót.
Fenti a rosszabb megoldás, kiirthatod a hasznos baktériumokat, az emelkedett hőfok nem használ a növényeknek, meg cserélgetheted a vizet (50% /nap több alkalommal)
A jobb megoldás, előveszel egy vödröt, edényt, aminek tudod az űrtartalmát, abba teszed a halakat, adagolsz elsőre fél adag gyógyszert, majd a teljest, emelt hőfok, 10 liter vízre csapott teás kanál só.
A vödörbe illik egy porlasztót tenni, a legolcsóbb pumpa, tömlő, porlasztó kő, jó.(2000ft alatt)
2-3 nap mehet a kúra, napi 50%csere, a cserevízhez adni a gyógyszert, nem az egészhez, persze enni ne kapjanak.
A csigákat nem tudom, ha szaporodnak nálad akkor nem hiszem, hogy probléma lenne, a gyorsan szaporodókat inkább irtani nehéz, a garnélákkal viszont lenne probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!