Van valakinek tapasztalata Tetra tetratec in 1000 plus belső szűrővel?
Nincs tapasztalatom ezzel a szűrővel.
Én úgy szoktam, példa a 200 literesembe is, hogy kaja után bedugom a powerheadot, estefelé kihúzom, szivacs nincs rajta, a külső szedi össze a felkavart szennyeződést.
Külső szűrő mellett minden belső hangosnak tűnik, ha nem hangos azonnal akkor idővel az lesz, a kerámia tengelyesek és a 6 watt alatti belsőknek kisebb a hangja.
Példa egy 10 wattos, 700 liter/órás belső 2-3 év után már traktor, neked meg 700-900 l/h kellene.
Ha mechanikai szűrést is akarsz akkor nem húzhatod ki a belsőt estére, a powerheadokat amiken csak védőrács van ki lehet húzni amennyiben nem teszel rá szivacsot.
Nem értettük egymást, sokan áramlásgenerátort használnak vagy powerheadot a szennyeződések lebegtetésére, a külső szűrő összeszedi a felkevert dzsuvát.
Kép: [link]
Estére én a fölső szűrőt kihúzom mert hangos, illetve van hangja és zavar.
A külső persze megy.
Oké leesett mit akartál mondani, csináltam azt régebben, hogy a szivacsos belsőt kihúztam estére, az a gond, hogy a halakat reggel telibe veri az este a szivacsban maradt mulmból áramló ammónia, így inkább szivacs nélkül használom mindegyiket.
A külső szűrő esőztetője megoldja az esti gáz kiegyenlítést, alulról fodrozza a vízfelszínt, azok meg nálam teljesen némák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!