Hányszor etessem a halaimat?
Napi 1 alkalommal elég, etetés után nem esznek meg mindent, eltelik 1-2 óra mire össze szedik a növények, vagy dekoráció közé bekeveredett haltápot.
A többszöri etetésnek sok hátránya van, főleg kisebb akváriumoknál, alkalmanként lehet adni, de a lámpaoltás előtt kb 5 órával van az etetés vége, az el nem fogyasztott táp sokat ront a vízminőségen, teli gyomorral a halak sem tudnak pihenni.
Az algaevőknek lehet adni este is, mivel ők éjszakai állatok, de akkor is csak zöldséget.
# 4 válaszoló csak, hogy tiszta legyen: [link]
Nem én pontoztalak le, mindenkinek egyéni döntése hányszor ad a halaknak enni, leírtam, hogy szerintem napi 1 alkalommal elég. A halak székletéből áramló ammónia még világítási időben, a növények aktív időszakában kerül a vízbe, plusz kajától mentes lesz a víz, a halaknak meg nem lesz éjszakára tele a gyomra.
Neked vitorlások vannak aminek 200-250 literes akvárium ajánlott, a kérdezőnek valószínű kisebb, egységes véleményként a napi 1 kaja elfogadott, én is napi 1 alkalommal adok csak, mindig reggel, igaz bőven kapnak.
Erre: https://www.youtube.com/watch?v=SMLn52iVYvA még megy főtt répa, vagy uborka stb plusz alga tabletta.
A videón lévő halak 3-7 évesek.
# 4 Sokkal többen pontoznak, mint ahányan válaszolnak. Bevallom, a napi 3-4 etetés nekem is rohadt soknak tűnt, de rögtön más a gyerek fekvése, hogy tudjuk, hogy fiatal, fejlődésben levő halakról van szó.
# 5 de jó ez az etetési módszer! Én meg kb. hülyét kapok, hogy miben olvasszam ki nekik a fagyasztott kaját... Azt hiszem le fogom nyúlni a módszered.
Az én halaim napi 2x kapnak, keveset. Próbálom úgy adagolni nekik, hogy ne legyen maradék (talajon bócorgó, élelmet kereső halam nincs. Aki van, az meg 5 perc után pont leszarja a földre hullott kaját). Az algázó az más tészta, mert ők természetükből kifolyólag sokáig rágódnak a kajájukon.
A babahalak megint más kategória: nekik érdemes többször, keveset adni és figyelni arra, hogy rövid időn belül mind elfogyjon (a bomló kajamaradék nagyon rontja a vízminőséget).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!