Gáz kazán kondenzvíz-csapvíz keverék működne?
Üdv!
A napokban új kazánt vettünk, amelynek a kondenzvize jelenleg műanyag csövön kifolyik vödörbe, és leöntjük a WC-n. Azon gondolkodtam, hogy nem lehet-e ezt felhasználni akváriumhoz. Lemértem a pH-ját, 3-3,5 körüli, de mivel az itteni csapvíz 8-as pH-jú és 30-as NK, ezért arra gondoltam, hogy 50-50%-ban lehetne-e keverni őket. Lenne valami baja belőle az akváriumnak?
Egy sima ioncserélt víz vagy mindentől mentes R.O víz ph értéke 5 a beleoldódott légköri co2 miatt, ha ez alatt van akkor van benne nehézfém.
A kondenzvíz a légkör víztartalma, égés vagy lehűlés során keletkezik, tartalmazza a kondenzvizet képző berendezés szennyezését, klímánál gomba, penész vagy felerőtlenítő, gáznál gondolom szénmonoxid, ammónia amivel büdösítik a gázt, plusz mindkettő a csövek bordák szennyeződésével van tele, por miegymás.
Alkalmatlan akváriumba.
Értem, köszönöm.
Az ioncserélt vízzel az a gondom, hogy drága, és egyszer próbáltam pár hétig csak ilyennel szép lassan leváltani a vizet, és az eredmény halpusztulás lett, amit nem értek. Amint visszatértem a csapvízre, abbamaradt a halpusztulás. Csak így meg borzasztó lúgos, és kemény a vizem. A növények nem is nőnek valami szépen.
Mivel lehet savasítani/lágyítani a bolti lágy vízen kívül?
Ioncserélt víz az jó, de akvarisztikai használatra alkalmas kell, hogy legyen, jelölik rajta.
Heti 1-2 nk lágyítás javasolt és mérni kell a ph értéket az akváriumban.
Savasítani sósával a cserevíz ph értékét mérve, vagy akvarisztikai ph mínusz is van.
Lágyítási megoldás a kevert ágyas gyanta használata, vagy a R.O szűrő, ro szűrőnél egy kisebb napi 150 liter lágy vizet állít elő csapvízből, átlagos 3 bár körüli hálózati nyomás mellett.
A ph és a keménység összefügg, körültekintően kell csinálni különben pusztulás a vége, 7 ph alá menni éppen már elég, a baktériumok sem teljesítenek jól alacsony ph értéknél, figyelni kell a növények esti co2 kibocsátását is, erős áramlás kell ami kiegyenlíti a gázokat, ezekből nem stimmelt nálad valami, aminek halpusztulás lett a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!